Redactie - 23 februari 2012

Green Data Systems biedt cloud-netwerk in Cloud City datacenter


IT-distributeur Green Data Systems (GDS) is gestart met het aanbieden van nieuwe Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten aan resellers in de Benelux. Zij doen dit onder het merk Cloud City Europe vanuit een nieuw datacenter in Deventer. GDS heeft, als basis voor de omgeving van Cloud City, voor de cloud-geoptimaliseerde netwerkoplossingen van Brocade gekozen vanwege de hoge beschikbaarheid en prestaties. Belangrijke eisen voor klanten die gebruik maken van een cloud-model. GDS richt zich met name op resellers en onafhankelijke softwareleveranciers die actief zijn in het onderwijs, de gezondheidszorg en de openbare sector.

Het cloud-model kan op steeds meer interesse van bedrijven rekenen bij hun zoektocht naar de juiste balans tussen IT-uitgaven en het bieden van meer flexibiliteit in de manier waarop zakelijke IT-oplossingen worden geleverd. Marktanalist Gartner omschrijft de cloud als "een vernietigende kracht die op lange termijn de potentie heeft om voor grote impact in de meeste bedrijfstakken te zorgen."[1], waar CIO’s in 2012 serieus rekening mee moeten gaan houden. IDC schat dat de kosten van openbare IT-clouddiensten zullen toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van bijna 28 procent, van 21,5 miljard dollar in 2010, tot maar liefst 72,9 miljard dollar in 2015.

GDS heeft met de standaardisatie op Brocade® MLX® Series-routers, Brocade FCX Series switches en Brocade TurboIron® Series switches, als onderdeel van een core-to-edge architectuur, niet alleen geïnvesteerd in een netwerk dat voldoet aan de onmiddellijke behoeften aan prestaties en betrouwbaarheid, maar daarnaast ook een blueprint voor de toekomst biedt. Dankzij de standaardisatie kan het datacenter op locatie eenvoudig uitgebreid worden, indien nodig.

Wessel Graastma, algemeen directeur GDS, zegt: "We hebben een high-performance op de cloud gebaseerd platform ontwikkeld die resellers kunnen gebruiken voor cloud-, hybride- en particuliere infrastructuurdiensten voor hun eigen zakelijke klanten. Het platform is gebaseerd op een afrekenmodel waarbij betaald wordt voor het gebruik-per-maand. Dit model zorgt ervoor dat IT-uitgaven verschuiven van variabele kapitaalinvesteringen naar vaste en voorspelbare operationele kosten.”

Met deze geïntegreerde cloudoplossing die gebruik maakt van kwalitatieve netwerken, opslag, computergebruik en managed services, kan GDS haar resellers een breed scala aan datacenteroplossingen bieden. Onder andere server-en desktopvirtualisatie, intelligente back-up en archivering, op IP-gebaseerde videobewaking, VoIP en andere applicatie-as-a-Service (AAAS) oplossingen.

Frank Niens, GDS technisch manager, zegt: "Om een schaalbaar platform in Cloud City op te kunnen bouwen wilden wij over de juiste componenten beschikken, routing en switching-technologie die zich hebben bewezen. Dit is waarom we voor Brocade hebben gekozen. Brocade biedt een uitstekende prijs / prestatieverhouding van de apparatuur en heeft jarenlange ervaring met storage area network oplossingen. Brocade heeft aan onze eisen voldaan en ik ben erg tevreden met de omgeving."

Brocade MLX routers bieden een overcompleet chassis architectuur en zijn op maat gemaakt voor GDS gevirtualiseerde omgevingen, waaronder VMware vSphere en vCloud, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V en andere open-source oplossingen. Omdat de peering-functionaliteit cruciaal is, is er in de core een groot aantal protocollen/aansluitingen nodig om resellers en klanten flexibiliteit te kunnen bieden. De Brocade MLX routers bieden deze functionaliteit, waaronder IP VPN’s, Ethernet VPN's en MPLS. De internetverbinding wordt geleverd door aanbieders zoals KPN, ND-IX en Ziggo.

De BrocadeFCX Series biedt enterprise-class stapelbare Layer 2/3 edge switches met 24 of 48 1 GbE-poorten en optionele 10 GbE-uplinks. De switches leveren betere prestaties, schaalbaarheid en de flexibiliteit die nodig is voor de huidige campus- en datacenternetwerken van bedrijven. Daarnaast zorgen de Brocade TurboIron switches voor  lage latency, cut-through, non-blocking prestaties en een laag energieverbruik wat zorgt voor een kosteneffectieve oplossing voor server of compute-node-connectiviteit. Deze producten bieden samen met de Brocade MLX routers een complete oplossing die ruim aan de eisen van GDS voldoet.

GDS standaardiseert op basis van een modulaire oplossingvan Brocade en Hitachi Data Systems (HDS). GDS heeft HDS als zijn andere belangrijke infrastructuurpartner voor Cloud City gekozen en zal de standaardisatie verder uitrollen in zijn andere datacenters in Duitsland en de Benelux, kortom een blueprintvoor de toekomst.  De standaardisatie is gebaseerd op service-uptake. Wessel concludeert: "Datacenteroperators zijn altijd op zoek naar stabiliteit van hun apparatuur en in het bijzonder van het beheer. Je wilt niet dat hardware vreemd gedrag vertoont. Gezien de volwassenheid van onze infrastructuur en met technologiepartners zoals Brocade, kunnen wij dit vermijden. "

Steven Loewy, Algemeen Directeur Brocade Benelux zegt: "Omdat zij volledige controle over de onderliggende infrastructuur hebben, kan GDS met de diensten van Cloud City volledig aanpasbaar en op maat gemaakte hosting-oplossingen leveren aan zijn resellers. Deze oplossingen zijn daarnaast uiterst energie-efficiënt. Brocade-technologie speelt hierbij een belangrijke rol, waardoor de kosten laag kunnen worden gehouden. "
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024