Redactie - 16 februari 2012

AFAS Software verlengt hostingcontract met LeaseWeb


AFAS Software vertrouwt ook de komende drie jaar op de clouddiensten van LeaseWeb, één van de grootste hostingproviders in Europa. AFAS Software zal zijn Private Cloud-infrastructuur binnenkort uitbreiden naar een tweede datacenterlocatie binnen het LeaseWeb-netwerk. De reden voor de uitbreiding is de populariteit van de SaaS-oplossing van AFAS, AFAS Online. Door nu te investeren in extra opslagcapaciteit weet de softwareleverancier zich ook in de toekomst verzekerd van optimale beschikbaarheid en stabiliteit van de cloud-infrastructuur.

Voor AFAS Online maakt AFAS Software al sinds 2009 gebruik van de Private Cloud-oplossing van LeaseWeb. De Leusdense softwareleverancier heeft bewust gekozen voor deze infrastructuur vanwege de uitstekende schaalbaarheid en de efficiënte wijze waarop het platform kan worden ingericht. Een andere reden waarom AFAS Software gekozen heeft voor een Private Cloud-constructie is dat het voor hen belangrijk is om te weten waar de applicatie en de gegevens zich feitelijk bevinden. LeaseWeb verzorgt tevens de configuratie van de virtuele machines, firewalls en loadbalancers, inclusief 24/7 monitoring en support.

De Private Cloud-oplossing is gebouwd op een volledig geclusterde serverarchitectuur op basis van VMware en is gehuisvest in één van de veilige en geavanceerde datacenters binnen het LeaseWeb-netwerk. Omdat de klanten van AFAS Software optimale beschikbaarheid van AFAS Online verwachten, is besloten de applicatie en de data ook bij een tweede datacenter binnen hetzelfde netwerk onder te brengen. De beschikbaarheid en stabiliteit van de infrastructuur wordt hiermee extra vergroot.

"AFAS Software is al jarenlang een gekoesterde klant. LeaseWeb zet zich elke dag in voor maximale klanttevredenheid van AFAS Software en de eindklanten die gebruik maken van AFAS Online. Ik ben er trots op dat het vertrouwen in een partnership met LeaseWeb is omgezet in een nieuw contract”, aldus Ruud Mous, Commercieel Directeur LeaseWeb.

“De samenwerking met LeaseWeb is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest. Daarom vertrouwen we onze hostingomgeving ook de komende drie jaar graag toe aan LeaseWeb”, zegt Rolf de Jong, directeur Architecture & Innovation bij AFAS Software. “Hosting is een essentieel onderdeel van onze online ERP-oplossing. Een betrouwbare en veilige hostingomgeving met een optimale uptime zijn voor ons cruciaal omdat de ERP-applicatie voor veel van onze klanten bedrijfskritisch is. We kunnen hierin geen enkel risico lopen. LeaseWeb voldoet aan alle eisen en daarom was de keuze voor contractverlenging snel gemaakt.”