Erik van der Meijden nieuwe CEO bij Exact
15-02-2012
Deel dit artikel:

Erik van der Meijden nieuwe CEO bij Exact


Exact maakt het voornemen bekend Erik van der Meijden per 26 april 2012 te benoemen als nieuwe CEO en opvolger van Max Timmer.

Van der Meijden start per 19 maart 2012 in zijn nieuwe functie en wordt door de Raad van Commissarissen genomineerd voor benoeming als CEO en lid van de Raad van Bestuur tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 26 april 2012.

Erik van der Meijden, tot mei 2011 CEO van Getronics, is een veteraan in de Nederlandse IT-industrie. Hij begon zijn carrière als consultant bij Andersen (nu Accenture), waarna hij in 1989 aan de slag ging bij Compaq (nu HP). Van der Meijden werd in 1999 Managing Director van Compaq Nederland, na diverse salesfuncties te hebben bekleed. Na de acquisitie door HP in 2002 heeft Van der Meijden diverse posities gehad binnen het concern. In 2007 verliet hij HP als Vice President Technology Solutions Group and Managing Director General Western Europe. Van der Meijden begon in 2007 bij KPN om de ambitie marktleider in ICT-services binnen de Benelux te worden, kracht bij te zetten. Na de overname van Getronics door KPN werd Van der Meijden CEO van Getronics. Hier leidde hij de integratie en herstructurering van Getronics en heeft hij het bedrijf teruggebracht naar winstgevendheid.

Max Timmer, sinds juli 2011 CEO op interim basis van Exact en CFO sinds april 2010, treedt per 26 april 2012 af als lid van de Raad van Bestuur. Van der Meijden en Timmer zorgen voor een goede overdracht van taken en verantwoordelijkheden.
 

Terug naar nieuws overzicht