Redactie - 07 februari 2012

Succesvolle aftrap van proef met Digimelding 1.2


Eind januari is in Amersfoort het startschot gegeven voor een praktijkproef met Digimelding 1.2, onderdeel van het Stelsel van Basisregistraties.

Digimelding is het centrale punt waar overheidsorganisaties onjuistheden in de basisregistraties kunnen melden. De proef loopt parallel aan de ontwikkeling van Digimelding 2.0.

Aan de proef met Digimelding 1.2 doen vier gemeenten (Apeldoorn, Enschede, Rotterdam en Venlo) en drie uitvoeringsorganisaties (Belastingdienst, Stichting Gerechtsdeurwaarders en UWV) mee. Zij gaan Digimelding 1.2 in de praktijk gebruiken met drie van de dertien basisregistraties: de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie), BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) en NHR (Nieuw Handelsregister). Deze basisregistraties worden vertegenwoordigd door Agentschap BKR, het Kadaster en de Kamer van Koophandel.

De proef wordt in het najaar van 2012 afgerond met een evaluatierapport, dat input moet bieden voor de ontwikkeling van Digimelding 2.0 en voor een handreiking met goede voorbeelden. De uitvoering van de proef ligt bij Logius en ICTU, onder coördinatie van de Stuurgroep Digimelding.