Tienduizenden zorgmedewerkers ontvangen eerste loonstrook via AFAS Software
05-02-2012
Deel dit artikel:

Tienduizenden zorgmedewerkers ontvangen eerste loonstrook via AFAS Software


In januari hebben 34.000 Nederlandse zorgmedewerkers hun eerste loonstrook via AFAS Software ontvangen. Deze medewerkers zijn werkzaam bij de 45 zorginstellingen die het afgelopen jaar voor AFAS Software kozen en waarvan de implementatie van de software vorige maand werd afgerond.

De HRM/Payroll-software kan op de meeste belangstelling vanuit de zorgsector rekenen, op de voet gevolgd door de onderdelen Financieel, Projecten en CRM. De implementatie van de software is bij alle 45 zorginstellingen, waaronder het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, GGZ Delfland, Zorgcombinatie Noorderboog en het Albert Schweitzer Ziekenhuis, goed verlopen. Het succes is te danken aan het gebruik van een generiek softwaresjabloon voor de zorg. Hierin zijn standaard specifieke zorgregelingen verwerkt, waardoor de HR-professionals direct aan de slag kunnen. Het gebruik van dit sjabloon levert een gemiddelde tijdsbesparing op van 40% bij zorgimplementaties.

Medewerkersportal
Ook de medewerkersportal van AFAS Software, een portal waar zorgmedewerkers zelf kunnen inloggen, is een succes. Medewerkers kunnen via deze portal zelf hun HR-zaken regelen, waardoor er binnen de gehele zorginstelling een effectiviteitsslag wordt gemaakt. Robert Eits, zorgspecialist bij AFAS Software: “Het kan in deze tijd niet meer zo zijn dat een HR-medewerker tien minuten of langer bezig is om voor een personeelslid een Werkgeversverklaring uit een systeem te halen. Met onze software kan iedere medewerker dat nu zelf doen met één druk op de knop.”
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP