Eerste ‘groene’ arbodienst kiest voor VerzuimSignaal
02-02-2012
Deel dit artikel:

Eerste ‘groene’ arbodienst kiest voor VerzuimSignaal


MCS Arbo gaat de verzuimadministratie van aangesloten bedrijven voeren met VerzuimSignaal. Met deze verzuimapplicatie kunnen klanten van de arbodienst het verzuim van hun medewerkers eenvoudig registreren en monitoren. De SaaS-oplossing van i-Signaal, onderdeel van UNIT4,  vervangt een maatwerksysteem dat de arbodienstverlener in gebruik had.

MSC Arbo begeleidt ruim vierhonderd bedrijven in het voorkomen van ziekte door advies en cursussen. Ze verzorgt de verzuimadministratie en begeleidt zieke medewerkers weer de werkvloer op. Daarnaast is de arbodienstverlener gecertificeerd voor (medische) keuringen en voldoet ze als arbodienst aan de eisen van het College Bescherming Persoonsgegevens. MSC Arbo wordt door DNV binnenkort gecertificeerd voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Daarmee is MSC Arbo de eerste ‘groene’ arbodienst van Nederland.

MSC Arbo ontwikkelde in 2006 in samenwerking met een ict-bedrijf een verzuimsysteem, waarmee medewerkers hun ziekte en herstel zelf online konden doorgeven. Dat werkte lange tijd goed, maar bleek uiteindelijk onvoldoende flexibel om mee te kunnen met vernieuwde wensen op het gebied van arbodienstverlening. In de zoektocht naar een nieuw systeem koos de arbodienstverlener VerzuimSignaal uit drie systemen. Redenen hiervoor zijn dat het een volwaardig SaaS-pakket is, dat zeer flexibel in te richten is en voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. Wat ook meespeelde, is het feit dat VerzuimSignaal de meest gebruikte verzuimsoftware van Nederland is en een hoge waardering van de vakpers krijgt. i-Signaal gaat op verzoek van MSC Arbo VerzuimSignaal uitbreiden met een module voor de administratie van keuringen en vaccinaties.

Directeur Luc Schouten van MSC Arbo: “Ik denk in standaarden, want daardoor worden fouten voorkomen. De keuze voor VerzuimSignaal is dan ook mede tot stand gekomen doordat dit het meest gebruikte verzuimpakket is van Nederland. Daardoor ontstaat een standaard. Daarnaast is i-Signaal een zeer flexibel oplossingsgericht bedrijf. Wij hebben er alle vertrouwen in dat VerzuimSignaal ons zal ondersteunen. Vooral het maken van rapportages zal voor onze bedrijfsartsen een stuk makkelijker worden.”

Sander te Wierik, commercieel directeur i-Signaal: “We zijn blij dat ook MSC Arbo gaat werken met VerzuimSignaal. Het is een kritische klant die goede input levert om VerzuimSignaal nog breder inzetbaar te maken. Functionaliteit voor de administratie van keuringen is hiervan het eerste concrete voorbeeld dat we gaan realiseren. Maar de arbodienst heeft nog meer suggesties die we serieus gaan bekijken. Met VerzuimSignaal willen we One World creëren, oftewel: het vervagen van de grenzen tussen backoffice en frontoffice. MSC Arbo helpt ons in de realisatie hiervan.”
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP