Interoute lanceert Virtual Data Centre
02-02-2012
Deel dit artikel:

Interoute lanceert Virtual Data Centre


Interoute lanceert zijn nieuwe dienst Virtual Data Center (VDC). Hiermee voegt Interoute een nieuwe dimensie toe aan cloud computing. Met VDC kunnen organisaties heel dynamisch cloud-diensten inzetten, die precies zijn afgestemd op de eisen van de Europese grootzakelijke markt. Interoute focust zich op de ICT-infrastructuur, zodat multinationals zich optimaal kunnen richten op hun core business. Op 25 januari 2012 gaf Interoute al een demonstratie van VDC tijdens de Cloud Expo Europe in Londen.

VDC is volledig geïntegreerd in het pan-Europese netwerk van Interoute. Hierdoor kunnen organisaties in enkele minuten een virtuele server- en storage-infrastructuur opzetten voor hun bedrijfsapplicaties. En dit zonder de gevaren van het publieke internet en volgens de hoogste beveiligingsstandaarden. VDC maakt een enterprise cloud eenvoudiger en veiliger. Bedrijven hoeven nu niet meer te kiezen tussen de voordelen van de publieke óf de veiligheid van een private cloud: met VDC krijgen ze beide. Interoute biedt klanten bovendien de keuze wáár ze de fysieke VDC-infrastructuur en data willen plaatsen om zo compliance met wet- en regelgeving in verschillende Europese landen te ondersteunen. Een voordeel voor klanten is, dat Interoute de kosten van datatransfer tussen de VDC zones of tussen de verschillende VDC clouds  binnen geheel Europa niet in rekening brengt.

Het VDC van Interoute is schaalbaar van één server voor één uur naar honderdduizend machines in meerdere landen. De kostenstructuur, waarbij men betaalt naar gebruik, maakt deze dienst even kosteneffectief als de publieke cloud. Alleen gebruikt de VDC-dienst de eigen infrastructuur van Interoute, zodat klanten optimaal profiteren van de veiligheid die bij een private cloud hoort. Binnen VDC importeren organisaties hun eigen applicaties. Dit maakt het mogelijk om met slechts één muisklik te migreren vanuit een publieke cloud. Bedrijven die willen vasthouden aan hun eigen standaarden, kunnen ook hun eigen software gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van door Interoute gecertificeerde software uit de zogenaamde ‘Apps Librabry’.

“Met Virtual Data Centre doen we wat Amazon heeft gedaan met de publieke cloud. Wat we extra bieden, is dat VDC geschikt is voor alle zakelijke behoeften, of het nu publiek of privaat is. In essentie brengen we het gemak, de zelfservice en de flexibiliteit van de publieke cloud naar bedrijven die nog niet klaar zijn om hun eigen beveiliging en performance los te laten”, zegt Matthew Finnie, CTO van Interoute. “Veel bedrijven durven cloud computing nog niet aan, omdat ze bezorgd zijn over de beveiliging of omdat ze vrezen dat ze de controle over hun data verliezen. Met Virtual Data Centre stellen we onze pan-Europese cloud open voor organisaties die daarbinnen zelf kunnen beslissen hoe en waar ze hun gegevens opslaan. Dit is cloud computing zonder concessies.”

Interoute stelt VDC-klanten in staat om hun prestaties altijd te optimaliseren, ongeacht de locatie van hun gebruikers of partners. Organisaties die zich zorgen maken of ze wel voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van eigendom, lekken en retentie van data in specifieke Europese regio’s, kunnen vol vertrouwen in zee gaan met Interoute. Het bedrijf is actief in 29 landen en is daarom in staat om het juiste niveau van datatransparantie en databeheer te bieden, dat nodig is om succesvol zaken te doen in Europa. Interoute heeft ongekende ervaring en expertise in het bieden van oplossingen voor de private cloud aan multinationals wereldwijd, die hiermee hun kritische bedrijfsgegevens beschermen op alle technologische platforms. Interoute is tevens lid van de Cloud Security Alliance, een organisatie die is opgericht om te adviseren over best practices op het gebied van cloud-beveiliging.

Met VDC neemt Interoute organisaties de zorg uit handen van de infrastructuur, stroomvoorziening, hardware, ruimte en mensen, en van het creëren van een dynamische ICT-omgeving. Dit stelt bedrijven in staat om zich te concentreren op het gebruik en inzetten van applicaties en het behalen van hun zakelijke doelen. Gebruikers kunnen hun VDC in enkele minuten ontwerpen, inrichten en beheren. Deze dienst biedt een veel grotere efficiëntie dan mogelijk is met het ontwikkelen van een eigen cloud.

Interoute introduceert de VDC-dienst eerst in Londen, Genève en Amsterdam. Meer locaties volgen in de loop van 2012.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud