AFAS Software presenteert jaarverslag 2011 als website
02-02-2012
Deel dit artikel:

AFAS Software presenteert jaarverslag 2011 als website


AFAS Software presenteert vandaag het officiële jaarverslag. Voor het eerst presenteert AFAS Software het jaarverslag als website; alle cijfers en relevante informatie zijn openbaar gemaakt op jaarverslag.afas.nl.

Arnold Mars, CFO van AFAS Software, is zeer tevreden met de nieuwe manier waarop AFAS Software zijn jaarverslag heeft gepubliceerd. “Het online publiceren van het jaarverslag heeft een aantal belangrijke voordelen, zowel voor de uitgevende organisatie als voor de lezer. Zo kunnen wij met Google Analytics in kaart brengen welke pagina’s van het jaarverslag het meest bezocht zijn, hoe lang bezoekers op een bepaalde pagina blijven hangen en welke stukken geen bezoekers trekken. Ook voor de lezers, die allemaal op zoek zijn naar de informatie die specifiek voor hen van belang is, is de website een uitkomst. In tegenstelling tot bij een pdf-bestand of een papieren jaarverslag kan een bezoeker kriskras door de inhoud van het jaarverslag browsen, doorklikken naar externe artikelen en de voor hem relevante informatie bekijken.”

AFAS Software heeft zelf de website voor haar jaarverslag aangemaakt, en schaart zich hiermee bij een steeds groter wordende groep bedrijven die hun jaarverslag zelf optimaliseren voor de gebruiker of dit laten doen door een gespecialiseerde partner. “AFAS Software speelt met de alternatieve publicatiewijze van haar jaarverslag in op een aantal belangrijke trends”, aldus Marcel Rosenbrand, directeur van online reporting-specialist Facetbase. “Wij zien van dichtbij dat het optimaliseren van de vindbaarheid, de beleving en de toegankelijkheid van de informatie steeds belangrijker wordt. Stakeholders eisen dat organisaties op transparante en duurzame wijze verantwoording afleggen. AFAS Software trekt dit heel slim door naar zijn jaarverslag.”

Resultaten
Uit het online jaarverslag blijkt dat AFAS Software een goed jaar achter de rug heeft. De Leusdense softwareleverancier boekte in 2011 een omzetgroei van 12,1% tot ruim 56 miljoen euro. Voor 2012 verwacht het bedrijf eenzelfde groei te realiseren.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP