2012 volgens Unisys
02-02-2012
Deel dit artikel:

2012 volgens Unisys


Technologieën als cloud computing, mobiliteit, social computing, big data en smart analytics, IT appliances en cybersecurity worden meer en meer verweven in belangrijke bedrijfssystemen omdat bedrijven op zoek zijn naar manieren om efficiënter te innoveren en opereren. Dat verwacht Unisys, aan de hand van ervaringen met eigen klanten wereldwijd.

“Innovatie en integratie blijven belangrijk voor IT-investeringen in 2012”, zegt Fred Dillman, chief technology officer bij Unisys. “In 2011 waagden organisaties zich aan technologieën als cloud, mobiliteit en social computing. Het werk werd echter grotendeels gedaan in veilige, beschermde omgevingen. De technologieën moeten doordringen tot de gehele IT-organisatie.”

“Bedrijven realiseren zich nu dat ze het zich niet kunnen veroorloven om deze technologieën niet te integreren binnen het hele bedrijf”, vervolgt Dillman. “Om effectief te kunnen concurreren is het van belang deze technologieën te integreren tot in de kern van systemen en applicaties, gericht op consumenten. Dit houdt het doordacht gebruik van deze technologieën in en leidt tot een meer innovatieve, praktische en kosteneffectieve manieren om de interactie aan te gaan met de hedendaagse mobiele technisch vernuftige consument.”

Onderstaande trends zijn afkomstig van Unisys’ 2012 IT Prediction blog series. Klik voor meer informatie op de naam van de specifieke trend.

Cloud Computing
Unisys verwacht dat cloud computing de belangrijkste IT-investering blijft voor bedrijven. Dit wordt ondersteund door de poll die Unisys onlangs uitvoerde. Private cloud implementaties komen in 2012 vaker voor nu bedrijven meer vertrouwen krijgen in de technologie zelf en de toepassing hiervan in de infrastructuur. Men merkt dat het werkt en dat er meer kostenbesparingen zijn te behalen, terwijl tegelijkertijd de veiligheid van een lokale infrastructuur niet in gevaar komt. Unisys verwacht daarnaast een verhoogde belangstelling voor zakelijk cloudmanagement-software waarmee zowel publieke als private clouds beheerd worden als integraal onderdeel van een volledige data center omgeving.

Unisys voorspelt verder dat overheidsinstellingen in 2012 meer gebruik maken van op cloud-gebaseerde software-as-a-service (SaaS) voor e-mail en samenwerkingsoplossingen, om kosten te verlagen en processen te vereenvoudigen.

Tot slot voorziet Unisys dat organisaties een start maken met het beheer van applicatie portfolio’s. Met behulp van cloud computing, zijn hier meerdere voordelen te behalen. Het gebruik van applicaties wordt bijvoorbeeld meer inzichtelijk. Bedrijven halen voordeel uit het groeiende aanbod van Saas-aanbiedingen om IT-processen te vereenvoudigen waarmee flexibiliteit wordt verbeterd.

Mobile Computing
Mobiele apparaten binnen bedrijven nemen toe en worden steeds populairder voor zakelijk gebruik. De snelle adoptie van mobiele technologieën door consumenten, vormt een uitdaging voor de traditionele manier van beheren en beveiligen van IT-apparatuur. Dit dwingt bedrijven na te denken hoe ze deze apparatuur moeten beheren.

Unisys verwacht dat IT-organisaties dit jaar veel investeren in de ontwikkeling van nieuwe applicaties en de herstructurering van bedrijfsprocessen, waarmee ze klantrelaties kunnen onderhouden en de productiviteit van werknemers kunnen verhogen.

Organisaties maken meer gebruik van tools om het gebruik van mobiele en andere applicaties beter te kunnen managen, beheren en beveiligen. Ook wordt hiermee het zakelijke gebruik van mobiele privé-apparaten beter beheerst.

Social Computing
Consumenten maken steeds meer gebruik van sociale media, en ook bedrijven zijn bewust van de kracht van sociale netwerken. In hun geval om de samenwerking en productiviteit binnen het bedrijf te verhogen. Organisaties ondervinden dat sociale media het contact met klanten, partners en aandeelhouders intensiveert.

Bedrijven zullen sociale kanalen ook meer inzetten voor contact met klanten, in de hoop een betere band op te bouwen met de consument. Uit de sociale kanalen haalt het bedrijf meer inzicht in klantgedrag, waarmee de eigen diensten worden verbeterd en aansluiten klantloyaliteit wordt verhoogd. Ook in zakelijke applicaties worden steeds meer sociale elementen ingezet, bijvoorbeeld voor CRM, case management en bijvoorbeeld voor financiële diensten.

Daarnaast voorspelt Unisys een groter gebruik van geavanceerde sociale netwerk technologieën om de samenwerking te verbeteren in bedrijven waar medewerkers verspreid zijn door het hele land, of zelfs wereldwijd. Dit in de hoop efficiëntie, tevredenheid van de werknemer en service aan de klant in het algemeen te verhogen.

Big Data / Smart Computing
Met de enorme berg aan data die vandaag de dag verzameld en opgeslagen wordt door bedrijven, ontstaat er een uitdaging deze stroom aan mogelijk nuttige informatie te beheren. Daarnaast komen er steeds meer datastromen binnen van externe bronnen. De mogelijkheid om inzichten uit deze databerg te destilleren is zowel een kans als een competitieve bedreiging. Steeds meer instellingen gaan aan de slag met geavanceerde analytische technologieën om hiermee vervolgens innovatieve diensten op te zetten, het niveau van dienstverlening te verbeteren en kansen te creëren op het gebied van effectiviteit.
De komende twaalf maanden verwacht Unisys meer aandacht bij bedrijven als het gaat om welke stroom aan data nu de meeste voordelen oplevert als het aankomt op real time veranderingen en aanpassingen. De discussie rondom het Big Data-onderwerp zal verschuiven van de technologie die hierbij nodig is naar de manier waarop organisaties hier daadwerkelijk doelen mee kunnen bereiken zoals het beter bedienen van klanten, het ontdekken van nieuwe markten of het terugbrengen van kosten.

Een logisch gevolg is dat deze groeiende stroom aan data de opslagkosten zal stuwen. Unisys verwacht dat organisaties meer kijken welke data opgeslagen moet worden, om de kosten onder controle te houden.

IT Appliances
In de afgelopen jaren hebben bedrijven in toenemende mate gebruik gemaakt van de zogenaamde IT appliances (combinaties van verpakte hard- en software voor specifieke functies). Reden hiervoor is om nieuwe technologie initiatieven een snelle start te geven en complexe langdurige systeem integraties te vermijden.

Unisys verwacht dat dergelijke IT appliances in toenemende mate worden ingezet voor zaken als het beheer van de IT-infrastructuur, cloud computing en cyber beveiliging. Er zullen zeer schaalbare appliances op de markt komen die IT- managers in staat stellen om sneller hun private cloud implementaties te kunnen toepassen en op maat te kunnen maken.

CyberSecurity
In 2011 werd de wereld geconfronteerd met meerderet gecompliceerde en kostbare digitale diefstallen ooit. Van de hacking van een groot gamingbedrijf tot de diefstal van credit card informatie van bekende bedrijven. Omdat cyberbedreigingen toenemen in aantal en soort, voorspelt Unisys dat in 2012 meer bedrijven voorspellende beveilingsprocessen implementeren. Deze processen bestaan uit hiervoor geselecteerde analisten en geavanceerde data analytics software zodat bedreigingen onderschept worden voordat ze significante schade veroorzaken. Unisys verwacht tevens dat organisaties beschermde omgevingen ontwikkelen binnen hun data processen om toegang tot gevoelige informatie te voorkomen in geval van een inbraak.

Bedrijven zullen daarnaast werken aan integratie van beveiligingstechnologieën om inbreuk, malware en virussen te detecteren en datalekken of identiteitsdiefstal te voorkomen. Op deze manier verbeteren ze de algehele beveiligingsprocessen en zijn ze beter in staat te reageren op het groeiende aantal en soorten bedreigingen op dit gebied.
 

Terug naar nieuws overzicht