Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-01-2012
Deel dit artikel:

Videoreportage opening Datacenter Brabant


Op vrijdag 27 januari opende burgemeester Kleyngeld van de gemeente Waalwijk het Datacenter Brabant. Initiatiefnemers van dit project zijn SLTN, ICT Room en Bauhaus. Zij hebben hiermee de eerste stap gezet in de richting van een keten hoogwaardige datacenters die specifiek bedrijven in een bepaalde regio bedienen.

Datacenter Brabant is gevestigd op Industrieterrein Haven 7 in Waalwijk. Het gebouw is ontworpen als datacenter en is zo stevig als een bunker. Hoog boven het maaiveld, met een dubbele betonnen schil, is dit één van de meest veilige omgevingen voor het onderbrengen van ICT-oplossingen. Datacenter Brabant opereert carrier-neutraal en heeft een sterke oriëntatie op de regio Brabant. Het is ook de ideale locatie voor landelijke opererende organisaties, die in de regio Brabant hun datacenter op een veilige en professionele wijze willen onderbrengen.

Het datacenter is volledig redundant uitgevoerd, biedt een hoge beschikbaarheid en heeft directe glasvezelverbindingen met lokale glasvezel ringen van ParkNed, Breedband Tilburg en biedt via redundante verbindingen via AMS-IX in Amsterdam connectivity met een keur aan carriers. Het opereert CO2 neutraal door een sterke focus op energie efficiency en innovatieve technieken. Door de investering in techniek van vrije koeling en scheiding van warme en koude lucht verbruikt Datacenter Brabant veel minder energie dan reguliere datacenters.

>> bekijk video
 

Terug naar video overzicht