Redactie - 27 januari 2012

Nimble Storage opent kantoor in Benelux


Nimble Storage, aanbieder van flash-enabled storage oplossingen, kondigde vandaag aan dat het bedrijf nu ook in de Benelux een kantoor heeft geopend. Hierbij is Arjen Koen aangesteld voor de commerciële en Arne Polman voor de technische strategie. Beide heren brengen de nodige ervaring met zich mee vanuit rollen bij verschillende andere Amerikaanse storage bedrijven, waarbij Arjen Koen recentelijk bij NetApp en Arne Polman bij Dell Equallogic werkzaam was.

Sinds de officiële lancering in Europa in oktober vorig jaar met de benoeming van Philip Turner als EMEA sales director, hebben een aantal partners zich aangemeld en zullen er meerdere partners met kennis van storage of virtualisatie worden gezocht als onderdeel van de indirecte verkoopstrategie. In Nederland wordt de distributie verzorgd door VADition uit Zoetermeer en hebben gerenommeerde partners als Kender Thijssen en PQR inmiddels getekend voor het resellerschap.

Phil Turner, EMEA Sales Director bij Nimble Storage zei: “In de VS hebben we een hele snelle groei gezien dankzij onze innovatieve technologie die high performance betaalbaar maakt en data protectie integreert in de oplossing”. De Nimble arrays zijn van de grond af ontworpen om een platform te bieden voor bedrijfskritische applicaties zoals Microsoft Exchange en VDI door gebruik te maken van flash-geheugen in combinatie met high-capacity schijven. Daarnaast levert Nimble WAN-efficiënte replicatie waarmee bedrijven van elke omvang een complete en kosteneffectieve DR oplossing kunnen creëren.