Certificering duurzaamheid voor T-Systems Nederland

Certificering duurzaamheid voor T-Systems Nederland

Certificering duurzaamheid voor T-Systems Nederland

24-01-2012

Certificering duurzaamheid voor T-Systems Nederland


T-Systems in Nederland heeft nieuwe ISO-certificaten behaald op het gebied van milieumanagement en arbeidsomstandigheden. Daarnaast zijn bestaande certificeringen voor kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging verlengd. Het ISO-certificaat voor IT service management staat voor later dit jaar op de planning. Het bedrijf wil hiermee zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en toewijding aan klanten duidelijker maken. Jerry Boezel, managing director van T-Systems in Nederland: "De manier waarop we zaken doen en de organisatie inrichten, ligt al lange tijd aan de basis van onze bedrijfsvoering. Het belang van certificeringen voor de kwaliteit van de dienstverlening en de bedrijfsvoering wordt bovendien groter en groter. Dit zien we in de praktijk terug aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan leveranciers, bijvoorbeeld door het eisen van één of meerdere certificaten."

T-Systems heeft wereldwijd vijf internationale standaarden gedefinieerd als basis voor de transparantie en kwaliteit van interne processen en structuren. Twee onafhankelijke certificeringsinstanties, DEKRA en DQS, hebben recentelijk geverifieerd of T-Systems Nederland voldoet aan de eisen van deze standaarden. De certificaten voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001:2008) en informatiebeveiliging (ISO 27001:2005), die reeds in het bezit waren, zijn op basis van deze audits verlengd. Milieumanagement (ISO 14001:2004) en arbeidsomstandigheden (OHSAS 18001:2007) werden als nieuw behaalde certificaten toegevoegd. De certificering voor IT service management (ISO 20000) staat gepland voor later dit jaar.

Naast deze internationale certificeringen, is T-Systems in Nederland volop bezig met andere, lokale certificeringen. Een voorbeeld hiervan is het in november 2011 behaalde certificaat "SAP-certified supplier for Application Management Services". Boezel: "Er zijn uiteraard certificeringen op allerlei gebieden. Ieder certificaat op zich geeft aan dat de organisatie aan de betreffende standaard voldoet en is een maatstaaf voor de professionaliteit van de organisatie. Dit is interessant voor de concurrentiepositie van T-Systems, maar nog belangrijker als keurmerk voor onze klanten."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Green it