Redactie - 19 januari 2012

UNIT4 introduceert performance management-oplossingen in een app-store


UNIT4 introduceert UNIT4 Business Analytics Apps, kant-en-klare, snel inzetbare business performance management (BPM) oplossingen die beschikbaar worden gesteld vanuit een app-store. De applicaties zijn stuk voor stuk ontworpen om kant en klaar te gebruiken, waardoor klanten specifieke uitdagingen, risico's en kansen binnen hun specifieke verticale markten succesvol kunnen aanpakken. Met deze laagdrempelige benadering verwacht UNIT4 de BPM-markt te ontwrichten.

Bedrijven kunnen met UNIT4 Business Analytics Apps zelf eenvoudig, snel en tegen lage kosten een business analytics 'menu' samenstellen dat beschikbaar kan worden gesteld aan specifieke medewerkers, op een groot aantal verschillende apparaten. De oplossingen helpen bedrijven om bedrijfsdata te analyseren en op een eenvoudige manier te rapporteren. Bovendien betalen klanten alleen voor het daadwerkelijke gebruik (pay-as-you-use). Deze aanpak staat haaks op de traditionele zware business intelligence-tools die grote ERP-aanbieders vaak leveren bovenop hun ERP-software.

De oplossingen zijn geïntegreerd met de ERP-oplossing Agresso Business World en de financiële software Coda Financials; een verandering in deze software wordt daarom automatisch doorgevoerd in de BPM-applicaties. Ook beschikken ze over een sociale communicatietool waardoor collega's samen aan rapportages kunnen werken.

"De meeste Enterprise Performance Management en Corporate Performance Management oplossingen zijn bijna net zo kostbaar als ERP", aldus Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij UNIT4. "Bedrijven spenderen miljoenen aan deze systemen maar het kost enorm veel moeite om er bruikbare informatie uit te halen. De reden: na de implementatie van het ERP-systeem is de organisatie veranderd, maar de software is daar niet op aangepast. Daardoor zijn dus ook de business analytics-systemen achterhaald. Met onze nieuwe oplossingen hebben we hier een passend antwoord op."

Klanten kunnen in een app-store een oplossing downloaden die praktisch klaar is om te gebruiken, maar nog is aan te passen aan hun behoeftes. Het betaalmodel per gebruiker per maand zorgt ervoor dat de kosten laag en flexibel blijven.

UNIT4 Business Analytics Apps wordt in maart uitgerold binnen een selectieve klantengroep. In juni wordt de eerste serie oplossingen wereldwijd beschikbaar gesteld via de nieuwe UNIT4 App-Store en bevat dan specifieke apps voor verschillende markten, waaronder de lokale overheid, onderwijs, non-profit en professionele dienstverlening.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024