Redactie - 18 januari 2012

Epson levert gratis document beheersystemen


Epson betreedt de wereld van documentbeheersystemen (DMS) met de introductie van het nieuwe softwarepakket Document Capture Pro. Documentbeheersystemen zijn de beste manier om papieren documenten in de workflow van bedrijven te integreren en de productiviteit te verhogen. Epson biedt klanten daarom de mogelijkheid om het nieuwe softwarepakket gratis vanaf de website te downloaden.
 
Document Capture Pro voor Windows is compatibel met alle gebruikelijke documentbeheersystemen en Cloud-opslagplaatsen. Dit levert een keur aan mogelijkheden voor bedrijven die papieren documenten willen digitaliseren.
 
Het softwarepakket kan op verschillende manieren worden ingezet op de zakelijke scanners van Epson: met de WorkForce DS-30 mobiele scanner voor het verwerken van salesvragen, contracten of bestelformulieren, onderweg of bij de klant op locatie, of met de hoogwaardige GT-S55- en GT-S85-scanners voor het verwerken van meerdere pagina‘s en grote hoeveelheden papier.
 
Gebruikers hebben geen speciale training nodig om aan de slag te kunnen. Document Capture Pro heeft een intuïtieve interface die eenvoudig te begrijpen is. Het gebruiksgemak wordt nog eens vergroot door geavanceerde beeldverwerkingsfuncties en ondersteuning voor alle veelvoorkomende bestandsindelingen, inclusief BMP, JPEG, TIFF, PDF en PDF/A.
 
Patrick Perrot, senior productmanager bij Epson Europe, zegt: “Document Capture Pro maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van onze eerste draagbare zakelijke scanner, de DS-30. Het apparaat sluit dankzij deze software met behulp van alle gebruikelijke documentbeheersystemen naadloos aan op de workflow van bedrijven. Gebruikers kunnen meer met het apparaat doen dan alleen scannen, omdat Document Capture Pro niet alleen veel ‘scannen-naar’-functies biedt, zoals scannen-naar-Cloud, scannen-naar-FTP en scannen-naar-SharePoint, maar ook diverse handige beeldverwerkingsfuncties, zoals streepjescodeherkenning en OCR-A / B-ondersteuning via zones. ”
 
Het softwarepakket Document Capture Pro is geschikt voor zowel beginners als experts. En omdat Epson partners een kit voor eigen ontwikkeling aanbiedt, kunnen gebruikers zelfstandig plug-ins aan het documentbeheersysteem of de Cloud-services toevoegen om nóg beter op de zakelijke behoeften aan te sluiten.