Redactie - 18 januari 2012

Geen budgetstijging CIO's in 2012


Dit jaar moeten CIO's diverse doelen voor hun organisaties realiseren zonder dat daar extra budget tegenover staat. Uit het wereldwijde CIO Survey van Gartner, uitgevoerd onder 2.300 CIO's, blijkt dat over de gehele linie de stijging van het budget niet meer is dan een half procent. Dit onderzoek is uitgevoerd in het laatste kwartaal van 2011 onder CIO's in 45 landen die in totaal verantwoordelijk zijn voor een budget van 321 miljard dollar.

Volgens Mark McDonald, group vice president voor de Executive Programs van Gartner, neemt weliswaar de rol van IT in organisaties toe, maar dit betekent niet dat daarmee ook de rol van de IT-organisatie zelf groter wordt. "CIO's die zich richten op IT als een middel voor operationele automatisering, integratie en beheersing leggen het af tegen de executives die IT zien als een versterkende factoor voor de business en een bron van innovatie. Effectieve leiders maken gebruik van technologie, inclusief IT, om de ervaring van klanten te verbeteren en kostbare externe verstoringen te elimineren. Zij gebruiken technologie om het bedrijf te versterken."

"In het licht van de voortdurende economische onzekerheid en bezuinigingen bij de overheid, vragen business strategieën om een combinatie van groei en operationele efficiency. Uit de uitkomsten van het CIO-onderzoek blijkt dat effectieve executives hun klanten zien als de centrale factor bij beide strategische doelen, waarbij de klantervaring centraal staat in het verenigen van beide zaken. De huidige economische situatie kan leiden tot de neiging bij CIO's om IT in te zetten bij bezuinigingen, maar senior executives verwachten dat technologie, inclusief IT, een oplossing biedt voor de zware uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben."

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.gartner.com/exp
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024