Redactie - 17 januari 2012

Tien Britse onderwijsinstellingen gezamenlijk aangesloten op cloud platform UNIT4


De Britse gemeenten Stockton en Darlington Borough (Midden- Engeland) hebben Shared Journey, het cloud platform van UNIT4 voor groepen organisaties, in zes maanden succesvol geïmplementeerd bij tien onderwijsinstellingen. Het cloud platform dient als basis voor de levering van de ERP-oplossing Agresso Business World, waarmee de scholen hun financiële administratie kunnen verzorgen.

Het samenwerkingsverband tussen de twee gemeenten, Xentrall, biedt scholen via Shared Journey een abonnements-tariefstructuur, waaronder zowel het onderhoud als de operationele en technische IT-ondersteuning valt. Xentrall kwam in april 2011 met dit shared services initiatief en begin november 2011 hadden 13 scholen zich ingeschreven, waarvan er nu tien live zijn. Deze scholen profiteren nu van de functionaliteit en flexibiliteit van Agresso Business World in de cloud.

Omdat Shared Journey cloud-gebaseerd is, kan Xentrall het platform eenvoudig schalen terwijl scholen betalen voor het daadwerkelijke gebruik. Daardoor blijven de kosten beperkt. Door de flexibiliteit van Agresso Business World is er bovendien nauwelijks maatwerk vereist terwijl scholen kunnen werken met een systeem dat speciaal voor hen lijkt te zijn ontworpen.

“We ontvangen aanvragen van andere publieke instellingen die werken met ERP-systemen van de grote leveranciers. Zij zijn bezorgd over de extra onderhoudskosten die gepaard gaan met shared services”, zegt Ton Dobbe, VP Product bij UNIT4. “Organisaties hebben teveel tijd verdaan met het herinrichten van onderdelen van hun ERP-systeem en veel van hen zijn bezorgd over de verplichte upgrades van verschillende ERP-aanbieders. Dat betekent vaak een ontzettend grote financiële investering, niet alleen voor nu, maar ook voor de lange termijn. Er zijn alternatieven en om die reden zijn we de dialoog aangegaan met deze bedrijven over cloud computing, omdat het de flexibiliteit en efficiëntie kan bieden die de publieke sector zo hard nodig heeft.”