Redactie - 17 januari 2012

Gemeente Den Haag en ICT~Office zoeken innovatieve MKB-bedrijven


ICT~Office gaat samen met de gemeente Den Haag een ICT~Innovation Den uitvoeren. Beide partijen zoeken in dit kader MKB-bedrijven, die met hun innovatieve producten of diensten de gemeente Den Haag zouden kunnen helpen om de lokale veiligheid te vergroten. De ICT~Innovation Den is een nieuw initiatief van ICT~Office en heeft als doel vernieuwende oplossingen van MKB'ers beter bij de overheid onder de aandacht te brengen.

Gemeenten hebben een belangrijke rol bij de veiligheid in de openbare ruimte. Het gaat dan bijvoorbeeld om veiligheid op straat, tijdens festivals, in een stadion en in het verkeer. Ook bij deze vorm van veiligheid speelt de inzet van ICT een steeds prominentere rol.
De gemeente Den Haag is een gemeente, die er hard aan werkt om de lokale veiligheid beter voor het voetlicht te krijgen. Om de lokale veiligheid te vergroten is de gemeente Den Haag op zoek naar MKB-bedrijven, die op dit gebied innovatieve producten of diensten ontwikkelen. Deze bedrijven krijgen tijdens de ICT~Innovation Den de gelegenheid om in ongeveer 10 minuten hun product of dienst te presenteren. De gemeente Den Haag, vertegenwoordigd door de CIO en de directeur Stadsbeheer, treedt hierbij op als opdrachtgever en juryvoorzitter.

MKB-bedrijven die interesse hebben in de ICT~Innovation Den 'Veiligheid op gemeentelijk niveau', kunnen zich aanmelden bij Evert Janssen van ICT~Office: evert.janssen@ictoffice.nl. De aanmelding moet bestaan uit een korte omschrijving van het product of de dienst (maximaal een half A4) en de wijze, waarop het product/de dienst gepresenteerd zal worden.

De beste vijf ideeën worden geselecteerd voor de ICT~Innovation Den, die plaatsvindt tijdens het iBestuur Congres op 26 januari. De uiteindelijke keuze voor de uit te nodigen partijen ligt bij de Gemeente Den Haag.