Redactie - 16 januari 2012

LeaseWeb optimaliseert virtuele omgeving met CloudLinux


Hostingprovider LeaseWeb is een samenwerking aangegaan met softwareleverancier CloudLinux. Door deze samenwerking beschikt LeaseWeb over het besturingssysteem CloudLinux waarmee zij haar klanten meer controle over de hostingomgeving kan bieden.

CloudLinux OS biedt resellers van LeaseWeb – waaronder webhosting providers, PaaS- en SaaS-leveranciers – de mogelijkheid resources van hun shared hosting-klanten in een betrouwbare en efficiënte omgeving te beheren. Daarnaast profiteren hostingbedrijven van meer veiligheid en stabiliteit binnen het door CloudLinux OS ontwikkelde Lightweight Virtual Environment (LVE). Deze omgeving stelt systeembeheerders in staat de CPU, het geheugen en verbindingen van alle afnemers te controleren. Ze voorkomt dat één website de volledige server vertraagt of uitschakelt. Ook stelt ze hosters in staat de serverdichtheid te verhogen om zo de efficiency te verbeteren en tegelijkertijd de algehele dienstverlening te optimaliseren.

“Door de integratie van het CloudLinux OS in de hostingomgeving van LeaseWeb kunnen shared-hosters hun klanten een geoptimaliseerde, veilige en stabiele omgeving bieden”, vertelt Igor Seletskiy, CEO van CloudLinux. “We zijn verheugd dat we LeaseWeb deze service kunnen bieden en we kijken er dan ook naar uit om dit uit te rollen naar alle LeaseWeb-klanten wereldwijd.”

Rolph Haspers, directeur operations bij LeaseWeb over de samenwerking: “Onze resellers willen over alle bouwstenen kunnen beschikken om een robuust platform te ontwikkelen waarop de omgevingen van eindgebruikers draaien. Dankzij de samenwerking met CloudLinux kan LeaseWeb haar resellers de meest complete keuze in X86-based besturingssystemen aanbieden en breidt ze hiermee haar marktleiderschap verder uit.”
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024