Redactie - 16 januari 2012

Sterk vierde kwartaal UNIT4


UNIT4 heeft vervroegd de voorlopige financiële resultaten bekend gemaakt over het vierde kwartaal van 2011, als gevolg van de onzekerheid die er heerst in de markt.

CFO Edwin van Leeuwen: "Ondanks negatieve ontwikkelingen in de Europese economie zijn onze financiële resultaten in de meeste regio's op een gezond niveau gebleven. Toch merken we dat klanten voorzichtiger zijn geworden als gevolg van de huidige economische omstandigheden. Desondanks hebben we veel nieuwe opdrachten binnengehaald aan het eind van het jaar, december is zelfs een recordmaand geweest."

"We zien nog steeds een groei in het aandeel van SaaS- en abonnementen-verkoop. Dit zorgt weer voor een groei in terugkerende omzet en dus meer stabiliteit in omzet en winstgevendheid. Aan de andere kant wordt de omzet wel uitgespreid over een langere periode, waardoor de winst op korte termijn wordt gedrukt, met name voor de deals die we in de laatste maand van het jaar hebben gesloten."

De omzet in Q4 2011 komt uit op ongeveer 127,0 miljoen euro, een groei van ongeveer 3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010 (Q4 2010: 123,4 miljoen euro). De sterkste resultaten zag UNIT4 in de VS, Azië, Zweden, Benelux en Noorwegen. De resultaten in Spanje waren onder verwachting, er zijn maatregelen genomen om daar de winstgevendheid te verbeteren.