Redactie - 16 januari 2012

Intrum Justitia neemt Buckaroo over


De Intrum Justitia Groep neemt Buckaroo B.V. over. Buckaroo is een aanbieder van betaal- en facturatiediensten aan e-com bedrijven en aan traditionele bedrijven waar on line billlings & payments een steeds grotere rol gaan spelen. Buckaroo heeft een state-of-the-art ICT-platform waarmee online met diverse betaalmethodes, zoals iDeal, creditcards en automatische incasso, kan worden betaald. Buckaroo biedt daarnaast een uitgebreid pallet aan diensten, zoals card services, abonnementen, facturatie, reconciliatie, gestorneerde betalingen en pre-incasso diensten. Deze diensten zijn een geïntegreerd onderdeel van het financiële dashboard.

“Onze strategie is gericht op het zoeken naar nieuwe servicegebieden die bijdragen aan een verdere groei”, licht Lars Wollung, CEO en President van Intrum Justitia Groep, toe. “Door de overname van Buckaroo kunnen we onze groei versnellen binnen de zeer sterk groeiende e-commerce markt. De combinatie van de betaaldiensten van Buckaroo met onze bestaande diensten, zoals credit scoring, betaalgarantie, financiering en minnelijke en juridische incasso, maakt het voor ons mogelijk om nieuwe financiële diensten aan te bieden aan onze Europese klanten en aan hun klanten”.

“Met de overname van Buckaroo koopt Intrum Justitia een modern en duurzaam platform dat ons in staat stelt om diensten met hoge toegevoegde waarde aan e-com bedrijven aan te bieden en om in nieuwe behoeften van onze huidige klanten te voorzien. Wij zien een sterke ontwikkeling bij onze klanten waarbij hun offline business model meer en meer verandert in een online business model”, zegt Edwin Prevoo, Managing Director Intrum Justitia Nederland.

“Samen met Intrum Justitia kunnen wij met payment en financial services de order-to-cash cyclus, oftewel de liquiditeit en solvabiliteit en interne kostenreductie van onze klanten significant verbeteren. Intrum Justitia maakt internationale expansie versneld mogelijk”, aldus Maxim Schoew, CEO van Buckaroo.

Groei

Buckaroo is in 2001 in Nederland opgericht en heeft nu ca. 40 medewerkers in dienst en bedient 2.500 klanten. De afgelopen jaren realiseerde het bedrijf een stormachtige groei. De omzetverwachting voor 2011 bedraagt ongeveer € 5 miljoen met een EBIT marge van 10 procent.

Naar verwachting zal de overname in het eerste kwartaal van 2012 worden afgerond waarna de cijfers van Buckaroo zullen worden geconsolideerd binnen de Intrum Justitia Groep. De aankoopprijs bedraagt € 8 miljoen „on a cash and debt free valuation?. Een earn-out payment tot € 32 miljoen in de periode 2013-2015 maakt onderdeel uit van de overeenkomst. Deze zal worden uitbetaald wanneer Buckaroo vastgestelde financiële targets haalt. Het merendeel van de potentiële earn out zal in dat geval worden betaald in 2015. Rekening houdend met de potentiële earn-out payments, zal het totale overnamebedrag van Buckaroo in relatie tot haar EBIT. significant lager zijn dan de huidige waarde van Intrum Justitia Groep in relatie tot EBIT. De overname zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de opbrengsten per aandeel van Intrum Justitia.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024