Redactie - 12 januari 2012

PON kent subsidie toe aan twee onderzoeken


Het Platform Outsourcing Nederland (PON) heeft € 20.000 subsidie toegekend aan een tweetal onderzoeksprojecten. Een van Logica en de Universiteit van Tilburg en een van BDO en VU.

Het PON stelt zich tot doel om outsourcing toegankelijker te maken en verder te professionaliseren. Eén van de manieren waarop het PON dit doet is door het stimuleren van onderzoek dat bijdraagt aan deze doelen. Daartoe kent het PON ieder jaar subsidies toe aan onderzoek op het gebied van outsourcing. Nu zijn de onderzoeksvoorstellen van Logica en van BDO/Vrije Universiteit beloond met ieder een subsidiebijdrage van €10.000.

Logica/Universiteit van Tilburg
Logica zal samen met de Universiteit van Tilburg een onderzoek uitvoeren naar de ontwikkeling en professionalisering van de governance van complexe sourcing projecten vanuit een relationeel organisatieperspectief. Met dit onderzoek wordt getracht tot uitkomsten te komen die betrekking hebben op de volgende punten:

  • implicaties en relevantie van de ontwikkelingen met betrekking tot de praktijk van sourcingtrajecten;
  • relevantie en noodzaak van nieuwe governance modellen;
  • leerpunten voor zowel in- als outsourcende partners om de toenemende complexiteit van sourcingstrajecten adequaat en effectief te beheersen;
  • relevantie en betekenis van het relationele organisatieperspectief met betrekking tot de governance van sourcingstrajecten.

BDO/VU
Accountants- en advieskantoor BDO zal in samenwerking met de VU een onderzoek uitvoeren naar de assurancebehoefte die klanten van IT-dienstverleners hebben en welke instrumenten daarbij het beste passen. Andere vragen die in dit onderzoek zullen worden onderzocht zijn:
  • Wat kunnen we leren uit de literatuur over dit onderwerp?
  • Is er een kloof tussen de verwachting van de IT-dienstverleneners en de assurancebehoefte van de klant?
  • Welke tools zijn er momenteel beschikbaar om de assurancebehoefte te dekken
  • Welke tools zijn geschikt om de werkelijke behoefte te dekken
  • De resultaten van beide onderzoeken zullen te zijner tijd beschikbaar komen in de vorm van publicaties en presentaties tijdens een bijeenkomst van het Platform Outsourcing Nederland.