Redactie - 12 januari 2012

Inter Access verkoopt Belgische activiteiten aan LACO


Inter Access maakt bekend dat het de activiteiten van Inter Access Belgium N.V. heeft verkocht aan LACO NV. De transactie is effectief met ingang van 1 januari 2012. Alle 22 consultants van Inter Access Belgium, inclusief de Belgische country manager, maken deel uit van de transactie met LACO.

Inter Access Belgium N.V. is gevestigd in Antwerpen. Om medewerkers en klanten een gezond toekomstperspectief te bieden, is in de afgelopen periode actief gezocht naar een geschikte koper voor de Belgische activiteiten nu de mogelijkheden om synergie te bereiken tussen de Nederlandse en Belgische activiteiten, zeer beperkt zijn gebleken. Daarnaast waren de Belgische activiteiten door hun relatief beperkte omvang kwetsbaar. Met LACO, een IT-dienstverlener in Diegem (B) met een historie van ruim 25 jaar en circa 140 medewerkers in dienst, heeft Inter Access die geschikte koper gevonden. De overname van de activiteiten van Inter Access Belgium past uitstekend in de strategische groeidoelstelling die LACO heeft.

Voor Inter Access betekent de verkoop van de Belgische activiteiten dat de focus volledig op de Nederlandse markt komt te liggen. Inter Access kiest daarbij voor een aangescherpte strategische koers om de positieve ontwikkelingen die in 2011 zijn ingezet, te versnellen.

NIBC is in deze transactie opgetreden als financieel adviseur van Inter Access.