Redactie - 12 januari 2012

e-office werkt samen met AvePoint voor migraties SharePoint


e-office kondigt een samenwerking aan met AvePoint, wereldwijd specialist in infrastructuur management software oplossingen voor Microsoft SharePoint. Met de oplossingen van AvePoint is e-office in staat zijn klanten van iedere versie van SharePoint (SharePoint 2003 en MOSS2007) eenvoudig te migreren naar de nieuwe SharePoint 2010 versie. Microsoft lanceerde eerder deze maand SharePoint 2010.

SharePoint 2010 audit
e-office zet de producten van AvePoint onder andere in voor de SharePoint 2010 audit waarmee e-office een bedrijf, technisch inzicht geeft in de huidige kennisomgeving en mogelijke risico's en aandachtspunten bij een migratie. Op basis van de omschrijving van de huidige infrastructuur geeft e-office advies over de beste migratieroute.

Om deze migraties zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren is e-office op zoek gegaan naar de beste oplossingen daarvoor. Na een uitvoerig selectietraject heeft e-office voor AvePoint gekozen. Volgens e-office heeft AvePoint het meest uitgebreide aanbod van producten. Zo maakt de DocAve Migrator Suite alle migraties naar SharePoint mogelijk, waaronder ook migratie van oudere versies naar Sharepoint 2010 en naar de Business Productivity Online Standard Suite (BPOS), de cloud-oplossing van Microsoft.

Sociale kennisomgeving
"Steeds meer bedrijven bekijken de mogelijkheden van SharePoint als kennisomgeving. De functionaliteiten in SharePoint 2010 zijn in vergelijking met voorgaande versies veel socialer en meer uitgebreid, zodat men nog beter kan samenwerken aan projecten en documenten", aldus Johan Eweg, partnermanager bij e-office. "Als SharePoint-expert zijn we altijd op zoek naar de juiste oplossingen die van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Met de producten van AvePoint zijn we in staat de klant op een snelle en eenvoudige manier te ondersteunen bij de migratie van SharePoint."