Redactie - 09 januari 2012

Softline neemt Belgische ASIST over


De Softline Group continueert haar groei door de aankondiging van de overname van de België onderneming ASIST BVBA. Door het verwerven van ASIST, een specialist op het gebied van IBM-applicatieontwikkeling en integratie, breidt Softline haar internationale diensten portfolio verder uit.

Met de acquisitie van ASIST, continueert de Softline Group haar strategie om groei te combineren met synergie binnen het dienstenportfolio. Softline biedt sinds mei 2011 al complete oplossingen aan binnen de storage- en server markt, alsmede voor IBM-oplossingen, middels de oprichting van Softline Systems & Services GmbH. Met de overname van ASIST en haar infrastructuur consulting expertise, is het service portfolio nu verder uitgebreid naar applicatie level. De Softline Group slaagt erin om hun Europese footprint verder uit te breiden, aangezien het overgenomen ASIST vestigingen heeft in België, Luxemburg en Zwitserland.

ASIST werd in 1995 opgericht door Maurice Brouwers (CEO) en Paul Pilotto (CTO) en heeft zich sindsdien gericht op het ondersteunen van klanten op het gebied van Application Development, Application Lifecycle Management en Enterprise modernisering binnen de IBM-arena. ASIST heeft een aantal van ’s werelds grootste financiële instellingen als klant, waaronder KBC, the International Commercial Bank of China (ICBC) en Cornèr Banca of Switzerland.