Redactie - 07 januari 2012

Erik Tromp wint weer scriptieprijs


Erik Tromp, student van de faculteit Wiskunde en Informatica, heeft de meest opmerkelijke scriptie van het jaar geschreven. Organisatieadviesbureau Berenschot heeft hem daarom uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2011. Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.

Om in aanmerking te komen voor de Scriptieprijs, moest de masterscriptie minimaal met een 8 zijn beoordeeld en in 2010/ 2011 zijn afgerond. Een jury onder leiding van dr. J.A Damen, lid van de directie van Berenschot, beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak. De scriptie van Tromp, 'Multilingual Sentiment Analysis on Social Media', bleek het best te voldoen aan de criteria.

Risico's en positieve kanten social media
De jury stelt dat de scriptie een mooie toepassing kan zijn voor bedrijven die social media gebruiken of willen gebruiken. “Dit onderzoek geeft weer wat de risico's kunnen zijn van gebruik van social media, maar laat tevens de positieve kanten zien”, aldus een woordvoerder van Berenschot.

Vorige maand won Tromp met dezelfde scriptie al de Scriptieprijs van M&I/partners en het vakblad Informatie, waaraan een geldbedrag van maar liefst 5000 euro is gekoppeld.