Redactie - 05 januari 2012

E-learning voor dierenartsen


Quadia start in januari met de nascholing van dierenartsen via Web TV. Het bedrijf is sinds enige jaren actief in de informatievoorziening aan en nascholing van huisartsen en medisch specialisten via online TV-kanalen als MEDtalks en Oncologie TV. Zo zijn onafhankelijke kanalen voor medisch oncologen, hematologen, apothekers en bedrijfsartsen opgezet. Nu wordt een reeks nascholingen gemaakt voor geregistreerde dierenartsen via VETtalks. De eerste geaccrediteerde en interactieve live nascholing is gericht op paardendierenartsen en vindt plaats op 25 januari as. Na afloop kan de doelgroep de nascholing ook on-demand volgen op VETtalks.nl. Online nascholen zorgt ervoor dat kennis snel, efficiënt en gecontroleerd wordt verspreid en voorkomt lange reistijden en files.

VETtalks.nl is een initiatief van QuadiaWeb TV en het eerste onafhankelijke internet TV kanaal voor dierenartsen en paraveterinairen. VETtalks.nl publiceert congresjournaals, interviews met wetenschappers en specialisten en verzorgt geaccrediteerde nascholingen ter bevordering van deskundigheid van dierenartsen. De leerstof voldoet aan de gestelde normen en is gelijk praktisch toepasbaar ter ondersteuning van de beroepsuitoefening. De meeste programma’s op VETtalks.nl worden kosteloos aan de kijker aangeboden.

De uitzendingen op VETtalks.nl zijn zowel live als on-demand te bekijken. De live uitzendingen zijn interactief. Dierenartsen kunnen via hun computer vragen stellen aan de experts in de uitzending. Tevens wordt de kennis van de deelnemers getoetst via vragen voor, tijdens en na de training. De on-demand versies van de uitzendingen zijn 24 uur per dag te bekijken vanaf iedere willekeurige locatie. Eenmalige gratis registratie op VETtalks.nl met diergeneeskundig registratienummer is wel nodig.

De eerste live nascholing ‘Besmettelijke neurologische aandoeningen bij het paard’ wordt mogelijk gemaakt door de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en is aangemeld bij SVAK in het kader van nascholing voor erkende paardendierenarts. Gedurende 1,5 uur discussiëren specialisten waaronder Dr. M. Sloet-van Oldruitenborch Oosterbaan, Dr. C. van Maanen en Prof. Dr. J. Fink-Gremmels over dit onderwerp. De deelnemers kunnen mee discussiëren door het stellen van vragen en beantwoorden van polls en kennistoetsen via hun computer.