Samsung opent de jacht op marktleider Nokia
27-12-2011
Deel dit artikel:

Samsung opent de jacht op marktleider Nokia


Samsung heeft de jacht op naaste concurrent Nokia geopend. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern wil de wereldwijde verkopen van mobiele telefoons volgend jaar met 15 procent verhogen door nog meer in te zetten op de verkoop van smartphones. Dat meldde de Koreaanse zakenkrant Korea Economic Daily dinsdag.

Samsung heeft als doel om volgend jaar 374 miljoen mobieltjes te verkopen, tegen de 325 miljoen die het bedrijf voor dit jaar verwacht te slijten. Daarmee loopt Samsung als nummer twee steeds verder in op marktleider Nokia. De Finse mobieltjesfabrikant ziet de verkopen volgend jaar dalen met 5 procent tot 399 miljoen stuks, verwacht marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

In Nederland is Samsung inmiddels de meestgebruikte mobiele telefoon. Met een marktaandeel van 30 procent streefde Samsung in het derde kwartaal Nokia voorbij, blijkt uit een rapport van marktonderzoeker Telecompaper. Nokia zag zijn marktaandeel dalen naar 28 procent.

Nokia ondervindt vooral op de smartphonemarkt hevige concurrentie van Apple en Samsung en heeft daardoor veel terrein verloren. Het Finse bedrijf begon in februari een samenwerkingsverband met de Amerikaanse softwaregigant Microsoft. Nokia lanceerde in oktober de eerste smartphones die draaien op het besturingssysteem Windows Phone van Microsoft.

De Nokia Lumia 800 en de 710 moeten ervoor zorgen dat Nokia weer marktaandeel wint ten opzichte van zijn concurrenten.
 
(c) ANP
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom