KPN kiest Cisco’s CRS-3 Carrier Routing System voor het core netwerk
23-12-2011
Deel dit artikel:

KPN kiest Cisco’s CRS-3 Carrier Routing System voor het core netwerk


Cisco maakt bekend dat KPN het Cisco CRS-3 multi-chassis Carrier Routing System heeft gekozen. De CRS-3 zal uitgerold worden in het hart van KPN’s internet-netwerk. Het systeem zal al het IP-verkeer tussen KPN en het internet vervoeren, als onderdeel van KPN’s Internet Cluster Environment (ICE). Deze Cisco-oplossing ondersteunt alle toekomstige consolidaties en stroomlijnt het netwerk en de services, zonder dat hiervoor extra systeemupgrades nodig zijn.

De Cisco CRS-3 oplossing biedt drie maal de schaalbaarheid en de prestaties van de CRS-1. Ook is de intelligentie twee maal zo hoog bij het afhandelden van netwerk- en datacenterservices. Daarnaast biedt de CRS-3 lagere kosten per gigabit per seconde en ligt het energieverbruik aanzienlijk lager dan dat van concurrerende oplossingen.

Michiel Panders, commercieel directeur service providers bij Cisco, zegt: “Met de explosieve groei van bandbreedtevereisten hebben providers behoefte aan een hogere netwerkkwaliteit tegen een concurrerende prijs. De CRS-3 is de ideale oplossing voor organisaties zoals KPN. Het biedt de beste kwaliteit tegen de laagste total cost of ownership, in één complete end-to-end oplossing. En met de explosieve toename van het videoverkeer, biedt de CRS-3 ook de schaalbaarheid die de komende jaren nodig zal zijn.”
 

Terug naar nieuws overzicht