Aanmeldingscampagne RemixIT verloopt  voorspoedig
22-12-2011
Deel dit artikel:

Aanmeldingscampagne RemixIT verloopt voorspoedig


Meer dan 80 middelbare scholen hebben zich tot nu toe aangemeld voor de inzamelcampagne RemixIT. Hiermee is het aantal deelnemers van de vorige editie overtroffen. Middelbare scholen hebben nog tot 17 januari de tijd om zich op te geven voor RemixIT.

Bewust worden van nut recyclen ICT-afval
RemixIT is een initiatief van ICT~Milieu, waarbij scholen in het voortgezet onderwijs worden gestimuleerd zoveel mogelijk klein ICT-afval in te zamelen. De inzamelcampagne is bedoeld om jongeren bewuster te maken van het nut van het recyclen van ICT-afval. Afgedankte ICT-apparatuur bevat namelijk waardevolle onderdelen, die als grondstof voor nieuwe producten of brandstofvervanger gebruikt kunnen worden.

Tijdens RemixIT staan er speciale afvalbakken bij de deelnemende scholen. Leerlingen kunnen hierin apparaten als mobiele telefoons, spelcomputers en MP3-spelers achterlaten. Scholen kunnen ook gebruik maken van een online lespakket, dat speciaal voor de campagne beschikbaar is gesteld.

Gers Pardoel
De inzameling gaat van start op maandag 23 januari. De school die de meeste kilo's inzamelt, wint een optreden van de ambassadeurs van de inzamelingscampagne Gers Pardoel, Kempi, Winne, Jiggy Djé en Gerrit (Realiteittijd) voor het schoolfeest. Ook zijn er diverse andere prijzen te winnen.

Leden ICT~Office
Ook leden van ICT~Office kunnen een bijdrage leveren aan RemixIT. Lidbedrijven kunnen bijvoorbeeld een verzoek doen aan ICT~Milieu om de speciale afvalbakken te laten plaatsen. Ook het beschikbaar stellen van prijzen (bijvoorbeeld spelcomputers, tablets en mobiele telefoons) behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk kunnen ook lidbedrijven kinderen en/of scholen (onderbouw, 12-15 jaar) overhalen om deel te nemen aan RemixIT.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Green it