CAD-gebruikers zien grote rol voor cloud
22-12-2011
Deel dit artikel:

CAD-gebruikers zien grote rol voor cloud


Uit onderzoek van Autodesk blijkt dat ongeveer 72% van de ondervraagden voorspelt dat het belang van de cloud zal toenemen. Ruim 90% stelt dat duurzaamheid, energiebesparing en recyclebaarheid nog belangrijker zullen worden en 78% en 82% zien een belangrijke rol weggelegd voor respectievelijk simulatie- en visualisatietools. Ten slotte geeft 80% aan dat digital prototypingsteeds belangrijker zal worden.

Autodesk heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek onder ruim 1.300 CAD-gebruikers in Europa. Uit dit onderzoek blijkt dat ongeveer 72% van de ondervraagden voorspelt dat het belang van de cloud zal toenemen, vanwege de groeiende behoefte aan samenwerking en flexibele, betaalbare rekenkracht. Ook laat het onderzoek zien dat veel manufacturers momenteel al gebruik maken van de cloud en hier ook al de vruchten van plukken.

Het onderzoek werd in november 2011 uitgevoerd tijdens de Digital Prototyping Forums in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Van de respondenten geeft 44% aan het eens te zijn met de stelling dat hun bedrijf gebruik maakt van de cloud 'omdat het de uitwisseling van data en de samenwerking intern en met partners vergemakkelijkt en omdat het vrijwel onbeperkt computervermogen biedt op het moment dat dat nodig is’.

“De cloud staat met name op het gebied van ontwerp nog in kinderschoenen. Deze onderzoeksresultaten geven aan dat we een omslag kunnen verwachten, niet alleen in de houding ten opzichte van deze technologie, maar ook in de wijze van gebruik ervan door manufacturers”, vertelt Richard Tinsdeall, sales director, Noord-Europa, manufacturing bij Autodesk. “CAD-gebruikers en managers bereiden zich niet alleen voor op een toekomst in de cloud, velen werken er al in”.

Duurzaamheid
De resultaten van het onderzoek bevestigen het belang van duurzaamheid in de manufacturing-sector. Ruim 90% van de ondervraagden is het eens met de stelling dat duurzaamheid, energiebesparing en recyclebaarheid nog belangrijker zullen worden in de toekomst.
Het onderzoek laat tevens een positief vooruitzicht zien voor twee gevestigde manufacturing-ontwerptechnologieën, namelijk simulatie en visualisatie. Deze technologieën helpen de efficiency binnen de ontwerpcyclus te verbeteren. Van de respondenten geeft maar liefst 78% aan dat simulatietools belangrijker zullen worden voor hun bedrijf en op grotere schaal ingezet zullen worden.

“Deze onderzoeksresultaten weerspiegelen het feit dat simulatie snel een fundamenteel onderdeel wordt van het manufacturing-ontwerpproces”, voegt Tinsdeall toe. “Simulaties bieden ontwerpers en engineers de mogelijkheid productgedrag te onderzoeken, concepten te testen en ontwerpen te optimaliseren in een vroeg stadium van het ontwerpproces. We zien dat de sector steeds meer doordrongen raakt van de voordelen hiervan”.

Tot slot is 82% van mening dat visualisatie een steeds grotere rol zal spelen binnen hun bedrijf, doordat het hen helpt met klanten, partners en leveranciers te communiceren, new business te genereren en betere beslissingen te nemen tijdens de ontwerp- en ontwikkelingsfase. In lijn met deze bevindingen geeft 80% van de respondenten aan dat digital prototyping, dat gebaseerd is op deze twee technologieën, een steeds belangrijkere rol zal spelen binnen het bedrijf.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud