Redactie - 19 december 2011

PinkRoccade Local Government investeert fors in nieuwe generatie-oplossing voor Burgerzaken


De directie van PinkRoccade Local Government geeft, anticiperend op de landelijke ontwikkelingen rondom mGBA, het startschot voor de ontwikkeling van een nieuw Burgerzaken-systeem. Hiermee is een investering gemoeid van enkele miljoenen euro’s.

Het nieuw te ontwikkelen Burgerzaken-systeem is gebaseerd op de modernste technologische ontwikkelingen zoals SaaS, private cloud computing en het gebruik van onafhankelijke (goedkopere) open source-componenten. De integratie met het zakensysteem van PinkRoccade Local Government zorgt ervoor dat nieuwe software in toenemende mate gemodelleerd en steeds minder gecodeerd hoeft te worden. Hiermee biedt de nieuwe oplossing gemeenten meer flexibiliteit in Burgerzaken. Dit is noodzakelijk in het snel veranderende e-dienstverleningslandschap van de lokale overheid.

Innovatie
“Burgerzaken is als strategisch domein van essentieel belang voor ons bedrijf. Innovatie op dit domein is noodzakelijk en sluit aan op recente strategische investeringen op het gebied van samenlevingszaken, zoals de acquisitie van marktleider Planconsult”, zegt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. “De integratie van ons zakensysteem binnen de backofficetoepassingen is een ontwikkeling die PinkRoccade ook op andere domeinen gaat doorvoeren.”
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024