Redactie - 19 december 2011

Gemeente Soest kiest voor SaaS-oplossing


De gemeente Soest heeft er na een selectieproces gekozen om de SaaS oplossing Mobile ConnectIt in te zetten om optimale communicatie met haar burgers op mobiele telefoons en smartphones mogelijk te maken. In de praktijk blijkt dat organisaties om meerdere redenen moeite hebben om een website te ontwikkelen die goed leesbaar is op mobiele devices en inspeelt op de specifieke mogelijkheden die smartphones bieden. Involvit heeft hier met Mobile ConnectIt een passend antwoord op.

De gemeente wil er met de samenwerking met Involvit en de inzet van Mobile ConnectIt voor zorgen dat burgers, het bedrijfsleven en belangstellenden die via een mobiele telefoon of smartphone de website van de gemeente Soest benaderen een actueel en goed afgestemd aanbod van informatie gepresenteerd krijgen. Een aanbod dat zowel inhoudelijk als technisch optimaal is afgestemd op moderne mobiele apparaten.

Mobile ConnectIt is een verlengstuk van de websitesite van de Gemeente Soest. Het systeem zorgt er voor dat relevante informatie van de website wordt gehaald en geschikt gemaakt wordt voor publicatie op mobiele devices. De redacteuren van de gemeente blijven door dit mechanisme in het bestaande redactiesysteem werken wat grote voordelen heeft.

Voor Gemeente Soest is de belangrijkste reden om te kiezen voor Mobile ConnectIt dat Mobile ConnectIt als SaaS oplossing een zeer professioneel resultaat geeft, volledig separaat van de bestaande web-infrastructuur kan worden ingezet en de implementatie makkelijk en snel is. Dit laatste vanwege de vele out-of-the-box functionaliteiten die Mobile ConnectIt ook voor gemeenten biedt.