Redactie - 17 december 2011

Ziggo wint ‘European Innovation Micro-Data centre Leaders’ Award


Ziggo heeft deze week tijdens een gala in Londen de Data Centre Leaders' Awards 2011 gewonnen in de categorie Innovation Micro-Data centre. De jury bepaalde dat de bouw van het micro data center LC24#2.0 van Ziggo op een innovatieve manier bijdraagt aan duurzame bouw en forse besparing van energie- en milieukosten. De overige genomineerden waren Engelse bedrijven of instellingen: Ford, MPTE en Brighton University.

Michel Bosman, Manager Site Management van Ziggo: “We zijn uiteraard zeer verheugd dat we in ons proces tot het duurzamer maken van ons bedrijf deze internationale Award hebben gewonnen. Samen met Dophou en mensen uit meer dan 45 bedrijven, stichtingen, universiteiten en overheden hebben we samengewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van ons duurzame micro data center. Hierbij stond het delen van kennis aan de wieg van dit unieke innovatieproces."

Ziggo maakt meer werk van het verminderen van zijn milieu effecten. Bovenop maatregelen die al eerder waren genomen, is het bedrijf bezig met het introduceren van een Gebouwen Beheerssysteem en een geïntegreerd afvalmanagement.