Redactie - 16 december 2011

Nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologie branche (ICK)


De Werkgeversvereniging~ICT, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben 16 december 2011 een akkoord bereikt inzake een nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). De nieuwe CAO gaat in per 1 januari 2012 en heeft een looptijd van een jaar.

Het salaris van de medewerkers bij de bedrijven die de ICK-CAO hanteren, wordt per 1 januari 2012 verhoogd met 1,75%. De collectieve prestatiebeloning wordt verhoogd van 1,55% naar 2,05%.

Tevens is overeengekomen dat partijen een onderzoek starten om 'het nieuwe werken' te introduceren in de ICK-CAO. Een paritaire werkgroep zal zich buigen over aspecten zoals thuiswerken, bereikbaarheid en kostenvergoedingen. Daarnaast zal bijzondere aandacht besteed worden aan onderwerpen als het wederzijds belang om aan employability te blijven werken, sociale innovatie en het incorporeren van flexicurity in de cao.

Tenslotte bevelen CAO-partijen werkgevers aan een bijdrage te leveren aan het verhogen van de arbeidsparticipatie van Wajongers (jonggehandicapten).