HSO wint Europese aanbesteding bij Zuyd Hogeschool
09-12-2011

HSO wint Europese aanbesteding bij Zuyd Hogeschool


Zuyd Hogeschool, de grootste HBO-instelling in Zuid-Limburg, heeft na een aanbestedingstraject van vijf maanden gekozen voor HSO als systemintegrator voor de migratie van het ERP-systeem Microsoft Dynamics AX 2009. De opdracht omvat het implementeren van de financiële-, projectmatige- en inkoopprocessen bij de hogeschool. Ook integratie met het salarissysteem van RAET maakt onderdeel uit van de opdracht.

De belangrijkste reden om over te stappen op Microsoft Dynamics AX 2009 is het terugdringen van maatwerk. Door de overstap naar een nieuw systeem profiteert Zuyd Hogeschool van extra functies op het gebied van SEPA (Single Euro Payments Area), urenregistratie, een transparantere bedrijfsvoering en betere projectcontrol. Ook kan het systeem veel doelmatiger worden ingericht, dankzij een op rollen gebaseerde autorisatiestructuur.

Inge van Beek-Roosen, Directeur Dienst Finance & Control bij Zuyd Hogeschool: “Wij hebben voor HSO gekozen omdat zij Dynamics AX bij een aantal HBO-instellingen ondersteunen en de taal van het onderwijs spreken. Op basis van jarenlange ervaring bij hoger onderwijsinstellingen heeft HSO een standaard applicatie ontwikkeld, ter ondersteuning van de specifieke processen in het hoger onderwijs. Denk hierbij aan verplichtingadministratie, e-procurement en digitale factuurverwerking.”

Naar verwachting gaat Zuyd Hogeschool in maart 2012 live met de nieuwe versie van de ERP-software. In een volgende fase wil de hogeschool ook haar inkoopprocessen en (online) tijdsregistratie verder optimaliseren.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software