Redactie - 07 december 2011

Toeslagen van fiscus makkelijker te regelen


Het aanvragen of wijzigen van toeslagen voor zorg, huur of kinderopvang wordt een stuk eenvoudiger. Burgers kunnen voortaan via een aparte website hun tegemoetkoming regelen. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft dat woensdag in Utrecht gemeld.

Nu moeten ontvangers hun toeslagen nog aanvragen en wijzigen via een papieren formulier of een programma dat op internet te vinden is.

De website mijn.toeslagen.nl is het sluitstuk van een nieuw toeslagensysteem bij de Belastingdienst, dat ervoor moet zorgen dat toeslagen minder vaak achter aangepast moeten worden.

Overzicht

"De site biedt een handig overzicht van de aangevraagde toeslagen. Ook een wijziging doorgeven wordt zo eenvoudiger. Meer duidelijkheid en minder gedoe”, aldus Weekers.

Vanaf deze week ontvangen ruim 6 miljoen huishoudens de jaarlijkse beschikking voor in totaal 8 miljoen huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen en het kindgebonden budget. De Belastingdienst zet enkele honderden medewerkers extra in om de verwachte grotere drukte bij de BelastingTelefoon en balies op te vangen.

(c) ANP