Redactie - 06 december 2011

Fujitsu lanceert de dienst Managed Mobile


Fujitsu lanceert de dienst Managed Mobile. Hiermee is Fujitsu het eerste technologiebedrijf dat de groeiende uitdaging van het beheren van smartphones en tablets in zijn totaliteit te lijf gaat met behulp van een gecombineerde dienst.

Managed Mobile (www.managedmobile.nl) inventariseert allereerst hoeveel en welke mobiele apparaten de medewerkers gebruiken. Vervolgens bepaalt de dienst waarvoor zij de apparaten gebruiken, zodat het management inzicht krijgt in het gebruikersgedrag. Maar vooral ook bij diefstal of het kwijt raken van het toestel bewijst Managed Mobile zijn kracht. "Dan is het mogelijk op afstand de informatie op het apparaat of bepaalde toepassingen te wissen. Ook kun je het toestel of de tablet op afstand blokkeren, waardoor het onbruikbaar wordt", zegt Peter van 't Verlaat, manager Managed Mobile.

Aantal groeit
Het aantal smartphones en tablets dat zich een plek verovert in het bedrijfsleven neemt dagelijks toe, vanwege de mogelijkheden die de apparaten bieden om dingen anders, sneller en vooral ook efficiënter te doen. Het Nieuwe Werken (HNW) rukt alsmaar verder op. Dit gaat logischerwijs gepaard met talloze beveiligingsproblemen. "Mede dankzij een ontwikkeling als 'bring your own device' (BYOD) zijn bedrijven het overzicht kwijt: over welke apparaten beschikken we? Wat gebeurt er allemaal mee?", zegt Van 't Verlaat. "Feit is dat er veelal bedrijfsgegevens op staan en dat smartphones en tablets vaker worden gestolen dan notebooks en desktop-pc's."

Noopt tot nadenken
Met behulp van Managed Mobile is het ook mogelijk bepaalde parameters toe te passen: de een mag dit programma wel gebruiken, de ander niet. "Het management van mobiele apparaten nemen wij met Managed Mobile volledig over. Het mooie van deze dienst is dat hij bedrijven noopt tot nadenken." Per device per maand betalen de opdrachtgevers van Fujitsu een bepaald bedrag, dat zich automatisch aanpast als het aantal gebruikers af- of toeneemt. Dat betekent dat bedrijven op voorhand ook geen grote investering hoeven te doen. Hoewel Fujitsu mikt op de grootzakelijke markt, is de dienst voor iedereen juist vanwege de flexibele insteek eenvoudig benaderbaar.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024