Redactie - 04 december 2011

SAP koopt voor 3,4 miljard dollar SuccessFactors


SAP heeft gisteren de overname aangekondigd van SuccessFactors, leverancier van (cloudgebaseerde) Business Execution Software.  

Met de overname is een bedrag van 3,4 miljard in contanten gemoeid. Dit is 40 dollar per aandeel en 52 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag.  

Met de overname van SuccesFactors maakt SAP een enorme inhaalslag op het gebied van cloud computing in relatie tot bedrijfsprocessen. Analisten hadden eerder gewaarschuwd dat SAP terrein dreigde te verliezen aan concurrent Oracle. Oracle had eerder al voor 1,5 miljard dollar RightNow Technologies overgenomen. De grootste speler in de markt voor cloudgebaseerde bedrijfsoplossingen blijft trouwens Salesforce.com.

Tijdens een ingelaste conference call met journalisten gaf CEO Bill McDermott aan dat SAP blijft streven naar organische groei van de organisatie, maar dat de organisatie door overnames nog sneller kan groeien.  

SuccessFactors zal als zelfstandige eenheid binnen SAP blijven opereren. De huidige CEO en oprichter, Lars Dalgaard, zal zitting nemen in de Raad van Bestuur van SAP.