Redactie - 01 december 2011

Conny van der Geest bestuurslid Internationale Samenwerking van de VNSG


Conny van der Geest wordt bestuurslid Internationale Samenwerking van de VNSG, de Vereniging voor Nederlandstalige SAP Gebruikers. Binnen deze functie wordt zij verantwoordelijk voor de internationale contacten. Aandachtsgebieden zijn onder meer het licentiemodel, kennistransfer en ontwikkelingen rondom SAP HANA (High Performance Analytic Appliance). In het kader van haar functie zal Van der Geest ook lid zijn van SUGEN, het wereldwijde netwerk van vijftien SAP-gebruikersverenigingen.

Van der Geest gaat zich wat licenties betreft richten op de structuur, werking en complexiteit van zowel de huidige als toekomstige licentiemodellen. Op het gebied van kennistransfer speelt vooral het verbeteren van de kennisoverdracht van SAP AG naar de SAP-landenorganisaties, gebruikersverenigingen, klanten en partners. Rond SAP HANA, de nieuwe ‘in-memory technologie’ van SAP, zal Van der Geest aandacht besteden aan een zo goed mogelijke informatievoorziening en adoptie van deze technologie die sinds de zomer van 2011 algemeen beschikbaar is.

Van der Geest: “Mijn kennis en ervaring op het gebied van SAP heb ik met name opgedaan binnen de gebruikersorganisatie. Daardoor weet ik goed wat de behoeftes zijn bij deze groep en hoe deze omgaat met veranderingen. Gebruikers bevinden zich voortdurend in een spagaat, omdat ze vanuit alle belangen zowel moeten zorgen voor een solide SAP-omgeving als ook mee moeten gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Niet iedere organisatie en niet alle gebruikers hebben wat dat betreft het zelfde tempo. Het is belangrijk dat bij de invoering van nieuwe technologie steeds helder is wat hiervan de bijdrage is aan de doelstellingen van een organisatie. Of het nu gaat om licentiemodellen of de roadmap voor SAP HANA, ik wil me er sterk voor maken dat SAP altijd duidelijk laat zien hoe keuzes tot stand komen.”

Van der Geest is manager Functioneel Beheer binnen de Universiteit Leiden. Ze geeft leiding aan een IT-team waarbij ze verantwoordelijk is voor SAP, het CMS en Identity Management. Bovendien is ze als plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering, samen met de afdelingshoofden, verantwoordelijk voor het FSSC (Financieel Shared Service Centre) en de Dienst Archiefzaken. In 2009 was ze verantwoordelijk voor de implementatie van het FSSC. Daarvoor heeft ze zich als manager SAP vanuit de gebruikersorganisatie beziggehouden met verandertrajecten rondom E-procurement, E-Finance en E-HRM.