Redactie - 24 november 2011

Nieuw datacenter Interconnect in Eindhoven geopend


Internet provider Interconnect heeft gisteren zijn nieuwe datacenter in Eindhoven officieel geopend.

Het datacenter werd op symbolische wijze door de directie en wethouder Brink aangesloten. Daarna kregen alle aanwezigen een rondleiding in het datacenter en een presentatie over alle faciliteiten. Hier konden zij met eigen ogen zien welke maatregelen er zijn getroffen om de uptime van het 3000 vierkante meter tellende datacenter zeker te stellen.

Met de officiële opening wordt het 11 maanden durende bouwproject van het datacenter afgesloten. Interconnect heeft het nieuwe datacenter gebouwd als aanvulling op zijn datacenter in ’s-Hertogenbosch en als uitbreiding van de capaciteit. “Wij hebben meerdere gemeentes onderzocht maar in Eindhoven zijn wij met open armen ontvangen”, aldus Jeroen Stevens, technisch directeur.

Continuïteit en energie-efficiëntie stonden centraal bij het ontwerp van het datacenter. Dat is terug te vinden in alle belangrijke aspecten van het datacenter. “Wij werken met de filosofie van het getal twee. Dat betekent dat alle voorzieningen minimaal dubbel zijn uitgevoerd. En waar mogelijk bouwen we nog meer zekerheid in”, aldus Jeroen Stevens. Het resultaat is een datacenter dat voldoet aan de hoogste normen en behoort tot de meest energiezuinige datacenters van Nederland.