Top 5 meest verkochte software SURFspot.nl
22-11-2011

Top 5 meest verkochte software SURFspot.nl


SURFspot.nl, de 'not-for-profit' webwinkel voor het hoger onderwijs en onderzoek, maakt de top-5 bekend van meest gedownloade en verkochte software in de eerste 3 maanden van het collegejaar 2011/2012. Zowel bij de downloads als bij het kopen van DVD's/CD-roms, staat Microsoft Office Professional Plus 2010 bovenaan.

“In deze periode kopen studenten de software die ze echt meteen nodig hebben voor hun studie. Naast Microsoft Office zijn dat dus vooral de statistische software van IBM SPSS en de creatieve software van Adobe”, aldus Jan Bakker, directeur SURFdiensten.

“Momenteel is 45% van de gekochte software een download. We verwachten dat dit vanaf januari 2012 verder gaat toenemen omdat we ons aanbod aan downloads sterk gaan uitbreiden. We verwachten voor aanvang van het studiejaar 2012/2013 ons aanbod vrijwel geheel als download te kunnen aanbieden.”

Top 5 meest gedownloade software:
1.    Microsoft Office Professional plus 2010
2.    Microsoft Office for Mac 2011
3.    McAfee Internet Security
4.    IBM SPSS 18
5.    Rationale 2

Top 5 meest gekochte software (DVD/ CD-rom):
1.     Microsoft Office Professional plus 2010
2.     Adobe CS5.5 Design Premium
3.     IBM SPSS 19
4.     IBM SPSS 18
5.     MS Office for Mac

Opvallend is de positie van Adobe CS5.5 Design Premium. Sinds vorig jaar biedt SURFspot.nl een aantal producten van Adobe in abonnementsvorm aan. Jan Bakker: “We zien dat dit aanslaat bij studenten; ze kunnen nu voor een behapbaar bedrag per jaar gebruik maken van de nieuwste versie van de Adobe software”.

Ook Rationale 2 valt op, deze software om kritisch te leren denken, staat op nummer vijf van de meest gedownloade software. Rationale 2 is met name populair op de Hogeschool Utrecht.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software