Redactie - 21 november 2011

De Amsterdam Internet Exchange realiseert 100ste nieuwe aansluiting van 2011


Met een continue toename van het aantal nieuwe aansluitingen op de Exchange, de groei van de capaciteit van aangesloten klantpoorten en uitbreiding van het personeelsbestand is 2011 een recordjaar voor de Amsterdam Internet Exchange.

Afgelopen 16 november werd de 100ste nieuwe aansluiting op de Exchange in dit jaar gerealiseerd. Dit is het hoogste aantal nieuwe aansluitingen dat ooit binnen een jaar behaald is en de grootste groei van nieuwe partijen sinds het ontstaan van de Exchange meer dan 17 jaar geleden.

De groei van de aansluitingen staat symbool voor de algehele groei van de not for profit organisatie. Daarnaast sluit het aan bij het doel van de Exchange om opnieuw extra waarde toe te voegen voor alle partijen die bij het knooppunt verkeer uitwisselen en de overige partners. AMS-IX groeide dit jaar tot nu toe al met 20% in nieuwe klanten. De verwachting is dat er tegen het einde van 2011 bijna 500 unieke Internetpartijen  zijn aangesloten op de Exchange. De capaciteit van de aangesloten klantpoorten groeide dit jaar met 32%, naar maar liefst 5.2 Terabits per seconde.

Job Witteman, CEO van AMS-IX verklaart: “Wat onze klanten zoeken als ze zich aansluiten bij een Internet Exchange, is een grote hoeveelheid van aangesloten netwerken waar ze afspraken mee kunnen maken over het uitwisselen van verkeer. Het sneeuwbaleffect dat ontstaat door een groot aantal nieuwe aansluitingen is niet alleen goed voor onze nieuwe en bestaande klanten, maar ook voor het hele Internet ecosystem.

Succes partnerprogramma
Het partnerprogramma dat AMS-IX in 2010 lanceerde werpt zijn vruchten af, want meer dan 60% van de nieuwe aansluitingen zijn het gevolg van de inspanningen van AMS-IX’ partners en resellers. Met het partnerprogramma kunnen partners en klanten hun producten-en dienstenportfolio via AMS-IX aanvullen en daarnaast biedt het een aansluiting op een van de grootse internetknooppunten wereldwijd. Het zorgvuldig selecteren van partners door AMS-IX is een belangrijk proces omdat technische vaardigheden, zakelijke benadering en reputatie binnen de markt belangrijke waarden vertegenwoordigen voor zowel AMS-IX als haar klanten.

Economische trends
De groei van AMS-IX valt op in de huidige golf aan negatieve economische  berichtgeving. Witteman legt uit: “Internetgebruik stoort zich over het algemeen niet aan economische veranderingen.”

Economische trends spelen echter wel een rol in een toename van het aantal zich aansluitende partijen. “Een aantal jaren geleden zagen Europese netwerken al snel de financiële voordelen van een aansluiting bij AMS-IX. Wat we nu zien, is dat netwerken uit Azië, het Midden Oosten en Afrika eveneens van dit voordeel gebruik gaan maken wanneer zij zich verder ontwikkelen tot multi-regionale netwerken.”

Witteman voegt er nog aan toe: “De ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat we ons personeelsbestand hebben kunnen uitbreiden. We hebben een aantal vacatures ingevuld om de groei van het aantal klanten en onze nieuwe diensten te kunnen beheren. Op dit moment breiden we ons kantoor uit naar een naastgelegen pand.”
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024