Skype en WhatsApp mogen niet worden geblokkeerd

Skype en WhatsApp mogen niet worden geblokkeerd

Skype en WhatsApp mogen niet worden geblokkeerd

20-11-2011

Skype en WhatsApp mogen niet worden geblokkeerd


"Skype en WhatsApp mogen niet worden geblokkeerd of extra duur gemaakt door de internetaanbieders. De Europese Commissie moet er scherp op toezien dat telefoonbedrijven en internetaanbieders bij het managen van het telefoon- en internetverkeer niet ingaan tegen de Europese regels over netneutraliteit. Het weigeren van bepaalde toepassingen door de providers is niet toegestaan. Wel moeten we kiezen voor een europese aanpak en niet voor versnipperde wetgeving per lidstaat," aldus CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (Telecom).

Hij kaartte dit aan tijdens het debat over het beschermen van het open internet en netneutraliteit in het Europees Parlement te Straatsburg. Nederland heeft als eerste land in Europa eerder dit jaar aanvullende wetgeving in behandeling genomen. Ook de Europese Commissie is géén voorstander van specifieke wettelijke regelingen per lidstaat.

Lambert van Nistelrooij: "Het vrije internet heeft al veel innovatieve producten en diensten en daarmee economische groei opgeleverd. Dat moeten we niet op het spel zetten. Op mijn voorstel gaat de Europese Commissie nu de effecten van de Nederlandse wetsvoorstellen op dit gebied voor burgers en bedrijven, zoals KPN, onderzoeken. Op basis hiervan kan dan de Europese aanpak vorm worden gegeven, zodat burgers en bedrijven niet in ieder land weer met andere regels geconfronteerd worden."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom