Redactie - 18 november 2011

TenICT en Huawei winnen aanbesteding Provincie Overijssel


System Integrator TenICT uit Leusden en Huawei, leverancier van telecom en ICT-oplossingen, hebben gezamenlijk de aanbesteding gewonnen voor de vervanging van de actieve netwerkcomponenten en DMZ-omgeving van de provincie Overijssel.

De opdracht behelst een mantelovereenkomst voor de levering van netwerkcomponenten in het bedrijfsnetwerk (LAN en WAN) van de provincie Overijssel op zijn locaties in Zwolle en de regiokantoren in de provincie en de DMZ-omgeving in zijn datacenter in Zwolle. Tevens is er een contract voor het onderhoud van alle netwerkapparatuur afgesloten voor een periode van vier tot maximaal zes jaar.

De provincie Overijssel heeft een van de meest vooruitstrevende en innovatieve IT-omgevingen van Nederland. De provincie heeft een twin datacenter samen met de gemeente Zwolle en heeft de ambitie om verregaande virtualisatie door te voeren in alle lagen van de netwerkinfrastructuur, zoals dit ook al op het serverplatform en de werkplekomgeving is doorgevoerd. Dit  moet bijdragen aan de 'LEAN' architectuurgedachte en de mogelijkheid bieden meerdere (DMZ-) omgevingen aan het internet te koppelen. De nieuwe infrastructuur zal het komend jaar worden omgebouwd tot een compleet 10Gigabit netwerk met volledige IPv6-ondersteuning. Het netwerk zal worden ontworpen voor de huidige duizend fysieke en duizend virtuele werkplekken van de provincie, maar is ook geschikt voor verdere groei. Hiermee is het netwerk klaar om organisatorische veranderingen in de nabije toekomst dynamisch op te vangen.

De provincie heeft de keuze gemaakt voor de combinatie Huawei/TenICT vanwege de concurrerende prijsstelling, de innovatiekracht van Huawei en de ervaring en expertise van TenICT op het gebied van netwerkoplossingen.