KPN Software Online naar 150.000 cloud-abonnementen
10-11-2011
Deel dit artikel:

KPN Software Online naar 150.000 cloud-abonnementen


KPN heeft vandaag het 150.000ste Software Online abonnement afgesloten. Een groei van 50 % in 1 jaar toont aan dat het inmiddels onder ondernemers steeds meer geaccepteerd is om zaken te doen in de “cloud”. Dijkhuizen Garantiemakelaars uit Voorburg, dat het 150.000 ste Software Online abonnement afnam, ziet vooral het gemak van online diensten en het voordeel dat eigen ICT kennis minder nodig is.

Groeiend aantal toepassingen
Met Software Online biedt KPN oplossingen voor zaken doen in de cloud. Het portfolio van clouddiensten is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Er is o.a. Back-up Online, voor het gemakkelijk en veilig opslaan van bestanden tot aan een volledige online werkplek. Ook populair is een Mobiel Internet Veiligheidspakket voor het beveiligen van smartphones en tablets tegen de bedreigingen van internet en diefstal.

Groeicijfers bevestigen acceptatie
KPN startte met het leveren van clouddiensten (‘software as a service’) in 2007. Na een gestage groei, is er de laatste anderhalf à twee jaar een duidelijke versnelling waar te nemen in de adoptie van software uit de cloud. Stond het aantal abonnementen in september 2010 nog op 100.000 – in 2011 kwam daar tot nu toe nog eens 50% bovenop.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud