Redactie - 10 november 2011

Cisco maakt resultaten eerste kwartaal boekjaar 2012 bekend


Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2012, dat op 29 oktober 2011 werd afgesloten. In het eerste kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,3 miljard. De nettowinst, op basis van GAAP, bedroeg $1,8 miljard, ofwel $0,33 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,3 miljard, ofwel $0,43 per aandeel.

“We hebben een solide kwartaal gehad”, zegt John Chambers, CEO en chairman van Cisco. “Onze herstructurering ligt grotendeels achter ons. We hebben Cisco zo georganiseerd dat we met succes onze strategie kunnen uitvoeren op het gebied van intelligente netwerken, architecturen en geïntegreerde producten die een oplossing bieden voor de zakelijke uitdagingen van onze klanten. Zelfs in deze tijden van beperkte investeringen zien we dat intelligente netwerken worden uitgerold. Ze worden ingezet om nieuwe business, omzet en consumptiemodellen te stimuleren, nieuwe belevingen te mogelijk te maken voor klanten en medewerkers, en de efficiency te verbeteren. Cisco’s leidende positie op het gebied van netwerken, video, samenwerking en de cloud, gezamenlijk aangeboden via een geïntegreerde architectuur, positioneert Cisco als een strategische businesspartner.”


Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland, geeft aan dat de sterke internationale resultaten ook in de Nederlandse markt zichtbaar zijn, met een groei van 16% in Q1. “Zowel in onze netwerkproducten, cloud-proposities en collaboration-portfolio met onder meer videoconferencing, hebben we goede resultaten gezien. Ons beeld is dat we in deze gebieden marktaandeel winnen en daar zijn we bijzonder positief over.”