Redactie - 02 november 2011

China tekent overeenkomst met Nederland over webwinkels


China heeft belangstelling voor de Nederlandse technologie en gebruik van webwinkels. Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Jiang Zengwei, vice-minister van het Chinese ministerie van Handel hebben daarom een overeenkomst getekend op het gebied van e-commerce.

Er komt een werkgroep waarin overheid en bedrijfsleven van beide landen kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van onder andere webwinkels. Deze samenwerking kan leiden tot opdrachten voor Nederlandse bedrijven.

Nederland is koploper
Nederland is koploper op het gebied van webwinkelen. In 2010 kochten 9,3 miljoen Nederlanders voor bijna 4 miljard euro aan goederen of diensten via het internet. Nederland is binnen de EU één van de koplopers met de meeste e-shoppers. Ons land onderscheidt zich op het gebied van consumentenvertrouwen en voorwaarden voor webwinkelen.

China heeft belangstelling voor de Nederlandse kennis en expertise op dit gebied. De Chinese delegatie heeft kennisgemaakt met vertegenwoordigers van Nederlands bedrijfsleven: VNO-NCW, de belangenorganisatie E-commerce platform (ECP EPN) en Thuiswinkel.org.