Redactie - 02 november 2011

ICT-sector helpt HBO-opleiders `Software´


Acht leden van ICT~Office hebben onlangs deelgenomen aan een zogenaamde reviewsessie van het HBO-I. In deze sessie hebben zij een concrete bijdrage geleverd aan de actualisering van de beschrijving van het domein 'software' als onderdeel van de Bachelor of ICT van het HBO-I.

Het HBO-I is als koepel van alle bekostigde HBO ICT-opleidingen in Nederland verantwoordelijk voor de beschrijving van de 'Bachelor of ICT'. Elke vier jaar wordt deze beschrijving onder de loep genomen en geactualiseerd. Hierbij wordt het bedrijfsleven gevraagd om input te leveren, zodat de aansluiting van het ICT-onderwijs op de arbeidsmarkt verbeterd kan worden.

In dit kader is op 12 oktober het domein 'software' behandeld. De lidbedrijven Software Improvement Group (SIG), VCD Automatisering, Unit4, Microsoft, AFAS, Oracle, Centric, en SAP hebben hierbij een inhoudelijke bijdrage geleverd aan de beschrijving van de capaciteiten, die een afgestudeerde HBO-student moet hebben op softwaregebied. Met deze concrete inbreng toont de ICT-sector z'n betrokkenheid bij het verbeteren van de kwaliteit van het ICT-onderwijs op HBO-niveau.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024