Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
26-10-2011
Deel dit artikel:

‘Nokia dichtbij lancering Windows Phone’


Nokia lanceert woensdag in Londen volgens kenners zijn eerste smartphone die draait op het besturingssysteem Windows Phone van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft.


Het nieuwe toestel moet ervoor zorgen dat Nokia weer marktaandeel wint ten opzichte van Apple en smartphones die draaien op de software van Google. Het Finse concern staat onder zware druk op de smartphonemarkt en heeft al tijden last van een teruglopende omzet en winst. Nokia verliest steeds meer aandeel vanwege de hevige concurrentie die het bedrijf ondervindt van de iPhone van Apple en van smartphones met Androidsoftware van Google. Om het tij te keren, kondigde Nokiatopman Stephen Elop afgelopen februari een samenwerking aan met de Amerikaanse softwaregigant Microsoft. De twee grootmachten hopen samen een vuist te kunnen maken tegen die andere grootmachten in de gunst om de consument.
 
Update 11.56 uur:
De Finse mobieltjesfabrikant Nokia heeft woensdag tijdens een persconferentie in Londen zijn eerste smartphones gelanceerd die draaien op het besturingssysteem Windows Phone van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft.
De Nokia Lumia 800 en de 710 moeten ervoor zorgen dat Nokia weer marktaandeel wint ten opzichte van Apple en smartphones die draaien op de software van Google.
 

Terug naar video overzicht

Tags

Telecom