Redactie - 25 oktober 2011

Kluwer investeert in online kennismanagement door overname Legal Intelligence


Kluwer Nederland, onderdeel van de wereldwijde informatiedienstverlener Wolters Kluwer, heeft Legal Intelligence overgenomen. Legal Intelligence is bekend om zijn geavanceerde zoekmachine waarmee juridische en fiscale professionals alle informatie kunnen doorzoeken die zij voor hun werk gebruiken.


Kluwer haalt met deze overname waardevolle kennis en ervaring in huis op het gebied van online kennismanagement en contentintegratie. Legal Intelligence krijgt hierdoor meer financiële mogelijkheden om gewenste toepassingen sneller te realiseren. Legal Intelligence blijft na de overname als onafhankelijke organisatie opereren. Zo blijven de huidige plannen, lopende projecten en overeenkomsten intact. De overname verandert ook niets aan de afspraken die Kluwer heeft met andere contentintegrators.

Legal Intelligence lanceerde de eerste Nederlandse juridische zoekmachine waarin content van verschillende uitgevers werd ontsloten. Het bedrijf bereikt klanten onder grote, middelgrote en kleinere advocatenkantoren, bedrijven en overheden.